Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Eurodeputaţii cer demersuri pentru o interdicţie globală privind testarea cosmeticelor pe animale

Publicat: joi, 03 mai 2018

Parlamentul European (PE), reunit în sesiune plenară la Bruxelles, a cerut joi ca Uniunea Europeană (UE) să lanseze o mişcare diplomatică pentru a obţine interzicerea la nivel global a testelor produselor cosmetice pe animale, cel mai târziu în 2023, informează un comunicat transmis AGERPRES.

Deşi în UE vânzarea produselor cosmetice testate pe animale a fost interzisă din 2013, eurodeputaţii subliniază că acest lucru nu a împiedicat industria de profil din blocul comunitar să se dezvolte şi să ofere in jur de 2 milioane de locuri de muncă.

În prezent, în jur de 80% dintre ţările din lume încă permit testarea pe animale şi comercializarea produselor astfel testate. Europarlamentarii susţin că există viduri în sistemul UE, anumite cosmetice fiind testate pe animale în afara UE şi retestate cu metode alternative în UE înainte de a fi puse în vânzare.

Cele mai multe ingrediente din produsele cosmetice sunt utilizate şi în alte produse, cum ar fi produse farmaceutice, detergenţi sau alimente, putând fi testate pe animale conform altor legislaţii, se arată în text.

Absenţa unor date corecte privind cosmeticele testate pe animale şi apoi importate în UE rămâne o chestiune serioasă, spun eurodeputaţii. UE ar trebui să se asigure că niciun produs de pe piaţa sa nu a fost testat pe animale într-un stat terţ, menţionează textul rezoluţiei adoptate joi.

Pentru a obţine o interdicţie la nivel global a testării produselor cosmetice pe animale şi a comercializării ingredientelor cosmetice testate astfel, eurodeputaţii cer liderilor UE să utilizeze reţelele diplomatice pentru a crea o coaliţie şi a lansa o convenţie internaţională în cadrul ONU. Interdicţia ar trebui să fie valabilă înainte de 2023, mai spun ei.

Deputaţii vor şi să se asigure că interdicţia UE nu este slăbită fie în negocierile comerciale, fie de regulile Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC).

Conform unui sondaj Eurobarometru din martie 2016, 89% dintre cetăţenii UE sunt de acord că UE ar trebui să facă mai mult pentru a atrage atenţia asupra importanţei bunăstării animalelor la nivel internaţional. O proporţie de 90% dintre cetăţenii UE este de acord că este important să se stabilească standarde înalte privind bunăstarea animalelor, recunoscute la nivel global.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=96625

Publicat de la data mai 3 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

24 august 2019, 10:53
 

NE
Soare
27°C
14 km/h
Perceput de temperatură: 28°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 50%
Vânt: 14 km/h NE
Rafale de vânt: 14 km/h
UV-Index: 5
Răsarit: 6:29
Apus: 20:07
Prognoza 25 august 2019
Zi
 

ENE
Parţial însorit
34°C
Vânt: 14 km/h ENE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 6
Noapte
 

NE
Predominant senin
20°C
Vânt: 7 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 6
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 23-08-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 23, 24, 25 august; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : disconfort termic; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Fenomene vizate: disconfort termicInterval de valabilitate: 23, 24, 25 augustZone afectate: conform textului       În intervalul menționat, disconfortul termic va fi ridicat, iar local […]

Loto

Horoscop

  • 225.510 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team