Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Europa ne fură. Hoții de acasă sunt sfinți

Publicat: vineri, 23 noiembrie 2018

”Exista o actiune a clasei politice la putere, inclusiv prin educarea populatiei, pentru scoaterea Romaniei din UE?”, este întrebarea acestei săptămâni, postată pe prima pagină a AMPress.

Ne-au sugerat-o mai mulți cititori,e drept și în forme mai complicate, dar care nu încap în stereotipul răspunsului DA sau NU. Ce este limpede e că România face, sub actuala cârmuire, pași îndărăt sau în laterală, de parcă s-ar feri de ceva, afișând o bățoșenie care nu-și prea are suportul atâta vreme cât poporul, în majoritate, și-a dorit și statutul cetățeniei europene.

Supără orgoliul țanțoș al politicienilor români, intangibili acasă, observațiile care vin de acolo? Dar am aderat nu doar la o legitimație, ci am acceptat regulile de comportament ale acestui club european. Miticismul nostru dâmbovițean nu mai știe să polemizeze – dacă avem dreptate și putem avea uneori – inteligent, cu diplomația exersată a marilor înaintași, ci recurge scurt, spre satisfacția unei galerii electrocutate de un naționalism ieftin, departe de ceea ce înseamnă patriotism, la ”ba p-a mă-tii!”

Aveam cel mai mare număr de adepți ai integrării noastre în Clubul European. Acum tindem spre respingere, chiar ură față de ”Înalta Poartă”. Abil, ”patrioți” care au tocat și jefuiesc România din interior, strecoară vina Europei care se face vinovată pentru jaful de acasă. Răspundeți, rogu-vă, întrebării prin Da sau Nu, să avem un semn dacă ne înșelăm. Poate că războiul  început cu Apusul e doar o iluzie sau o spaimă a celor care n-au uitat frigul Siberiei.

 

Lucian AVRAMESCU,

A.M. PRESS

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=106298

Publicat de la data nov. 23 2018. Categorii COLȚUL OPINIILOR, Editorial, LUCIAN AVRAMESCU, Opinii. Comentarii.

Zona comentariilor

Meteo în țară

28 mai 2020, 14:44
 

VNV
Predominant însorit
19°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 20°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 48%
Vânt: 11 km/h VNV
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 3
Răsarit: 5:36
Apus: 20:50
Prognoza 29 mai 2020
Zi
 

V
Parţial însorit cu furtună
21°C
Vânt: 4 km/h V
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

SV
Parţial înnourat cu furtună
12°C
Vânt: 4 km/h SV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 27-05-2020 Ora : 9 : 30 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 27 mai, ora 12:00 – 31 mai, ora 23:00; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : manifestări de instabilitate atmosferică; Mesaj : ACTUALIZARE INFORMARE METEOROLOGICĂ   Interval de valabilitate: 27 mai, ora 12:00 – 31 mai, ora 23:00 Fenomene vizate: manifestări […]

Loto

Horoscop

  • 298.985 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team