Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Eveniment la Galeria SENSO – Vernisajul expoziției ”Junkyard Symphony” de Edith Torony

Publicat: marți, 26 septembrie 2017
Începând de marţi, 26 septembrie 2017, ora 18:00 la Galeria de Artă SENSO (Bd. Unirii nr. 15, București) are loc vernisajul expoziţiei Junkyard Symphony a artistei Edith Torony.
„Junkyard este un fel de Recycle Bin al memoriei, al inconștientului… Un fel de arheologie personală sub forma unui peisaj haotic, populat cu tot felul de obiecte pe care le respingem, de care nu mai avem nevoie, reprezentări abstracte, alteori cu origini în figurativ, întotdeauna la limită. O frumusețe aparentă a tot ce e reziduu, al ambalajului atrăgător, dar lipsit de conținut. Un spațiu dezolant, invadat de tot ce nu ne mai trebuie în atotputernicul consumism contemporan” – Edith Torony, artist vizual.
Originară din Timişoara, Alexandra Edith Torony a absolvit Facultatea de Arte şi Design, Universitatea de Vest Timişoara, are un Master în domeniu şi este membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România, secţia Pictură, Filiala Timişoara, din anul 2011.
Acest eveniment este realizat cu sprijinul Catena Grup, prin Programul Catena pentru Artă, sponsor al tuturor evenimentelor găzduite de Galeria SENSO.
Expoziţia poate fi vizitată în perioada 26 septembrie 2017 – 20 octombrie 2017, de luni până vineri între orele 11.00 – 18.00 și sâmbăta între orele 12.00 -18.00.
În luna septembrie, Galeria de Artă Senso din București a reprezentat România la cea de-a IV-a ediție a Târgului Internațional de Artă POSITIONS Berlin Art Fair din cadrul BERLIN ART WEEK din Germania, participând cu artiștii Edith Torony, Nicolae Moldovan și Ion Anghel.
Edith Torony s-a numărat printre artistele din România, Belgia, Liban, Bulgaria participante la Atelierul Internațional de Creaţie Feminină Contemporană PODURI EUROPENE de la Eforie-Sud din luna iunie. Tot atunci, Expoziţia Internaţională a Femeilor Creatoare “PODURI EUROPENE”, ediţia a XV-a, jubiliară a fost găzduită în sălile Muzeului de Artă din Constanța.
„Culoarea este pentru Edith Torony un instrument indispensabil de reprezentare: intensă până la strălucire, uneori chiar electrică, poate fi transparentă, diafană sau umbrită de tensiuni; vie, dezinvoltă, fixează, delimitează și unifică, analizează ori abstrage, nuanțează, valorează, transmite sau sugerează. (…) Dacă periferia urbană este astăzi dezolantă, nu la fel se întâmplă și cu spațiul tablourilor din această expoziție, adevărat topos atopos (loc-fără-de-loc) al imperfecțiunilor și vulnerabilităților noastre, înregistrate de artistă cu un interes lipsit de patetism. Compoziții cu orizonturi care acaparează întreg formatul pânzei, lucrările grupate de Edith Torony în această serie sunt populate cu obiecte, fragmente uneori bizare sau forme inventate, lumini, umbre și penumbre, pete, linii, volume, cele mai multe fără acoperire figurativă” – Dr. Doina Păuleanu, critic de artă, Directorul Muzeului de Artă Constanța.
Acest eveniment continuă seria manifestărilor de succes găzduite de Galeria Senso de la începutul anului, precum expoziţiile Trei ipostaze stilistice… Anca Boeriu, Ana Ruxandra Ilfoveanu și Letiția Oprișan, De la sacrificiu la speranță” (Mihai Țopescu), Deprindere în metal şi sticlă (Ileana Dana Marinescu) sau lansarea albumului tapiserie” al artistei Cela Neamțu.
Galeria SENSO a participat şi la Târgul ART SAFARI 2017, unde a promovat lucrările artistei Ana Ştefania Andronic BUZU, fiind lansat şi albumul de artă „#motion blur”, un proiect editorial realizat tot cu sprijinul fundaţiei FILDAS Art şi al Catena Grup, prin Programul Catena pentru Artă.
Aducem arta mai aproape de tine! – este deviza galeriei noastre, în numele căreia ne-am propus să facem o selecție cât mai reprezentativă de autori și opere. Expozițiile organizate la Galeria Senso fac parte dintr-un program complex, deschis cu generozitate tuturor – Catena pentru artă – prin care sperăm să se manifeste, autentic și original, o vocație culturală asumată! Vom continua să organizăm și în 2017, cu același succes evenimente de referință în peisajul cultural al Bucureștilor” – Galeria de Artă SENSO.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=85785

Publicat de la data sept. 26 2017. Categorii Cultură, CULTURĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

20 august 2019, 0:53
 

SE
Senin
24°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 23°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 43%
Vânt: 7 km/h SE
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:24
Apus: 20:14
Prognoza 21 august 2019
Zi
 

NE
Soare
34°C
Vânt: 7 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

NNE
Senin
19°C
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 224.898 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team