Eveniment „Tarkovski si Brumaru”, la Iaşi

Editura Adenium va invita sambata, 25 ianuarie, de la ora 16.00, la intalnirea-eveniment „Tarkovski si Brumaru”, care va avea loc la Libraria Carturesti din Palas Mall Iasi (Str. Stefan cel Mare, nr. 1).

La eveniment sunt invitati Mihai Vacariu, autorul cartii Indragostit de Tarkovski. Mic tratat de traire a artei (aparuta la Editura Adenium), poetul Emil Brumaru, scriitorul Liviu Antonesei, politologul si editorialistul Daniel Sandru, Sorin Bocancea, filosof si decan al Facultatii de Stiinte Politice si Administrative a Universitatii „Petre Andrei” din Iasi, Bogdan Ulmu, scriitor si critic de teatru si film.

Provocarea la dezbatere pe tema poeticii filmelor tarkovskiene va fi completata cu vizionarea unor scene din peliculele semnate de marele regizor. Indragitul poet Emil Brumaru va recita din poeziile sale.

Cartea lui Mihai Vacariu, Indragostit de Tarkovski. Mic tratat de traire a artei, a obtinut ecouri puternice in presa, in mediul artistic si literar, fiind desemnata cea mai bine vanduta carte a anului 2013 la Editura Adenium. Autorul declara ca a scris „despre cum am vizionat, simtit si trait filmele lui Andrei Tarkovski, in special in perioada comunista, dar nu numai. Este o poveste despre cum am reusit in acele vremuri sa ajung la un acord intre fiinta mea si realitatea exterioara, la o modalitate de a simti ca traiesc autentic, de  a-mi da un sens vietii, adica de a-mi afla fericirea”. Bogdan Ulmu considera ca „Mihai Vacariu a scris si trait acest volum pentru a nu uita ca toti am aparut in filmele lui Tarkovski: macar in figuratie…”

Cu acelasi prilej va fi lansata editia din ianuarie a revistei culturale Timpul, din care va atrage atentia editorialul „O explicatie. Un bilant. O urare”, prin care Maestrul Liviu Antonesei va preda stafeta de director al ziarului domnului Daniel Sandru.

Printre altele, publicatia marcheaza de asemenea, printr-un articol-documentar, activitatea lui Mihai Eminescu la Timpul.Revista va putea fi descarcata gratuit de pe site-ul www.timpul.ro.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.