Evenimente culturale de excepție la Buzău

În ultima lună a anului 2023 și în pragul sărbătorilor de iarnă, unul dintre cele mai vechi sindicate artistice din România, Filiala Buzău a Uniunii Artiștilor Plastici, aniversează 55 de ani de la fondare.

Acest proiect cultural cuprinzător este coordonat de președintele Filialei Buzău a Uniunii Artiștilor Plastici din România, prof. dr. Valeriu Șușnea, artist vizual.

Cu această ocazie, în cadrul unui proiect cultural cuprinzător, coordonat de pictorul Valeriu Șușnea, președintele Filialei Buzău a U.A.P., vor avea loc mai multe evenimente, cu toate programate să se desfășoare luni, 11 decembrie 2023, cu începere de la ora 14.00, în curtea atelierelor de creație din Bulevardul Nicolae Bălcescu, nr. 37 și la Galeriile de Artă „Ion Andreescu” din Buzău.

Mai întâi, în curtea Filialei U.A.P.R. Buzău va fi dezvelită o placă comemorativă, după care va avea loc vernisajul expoziției „Filiala 55”, de la galeriile de artă, o expoziție de grup la care participă cu lucrări toți membrii acestei filiale, pictori, graficieni, sculptori, artiști decoratori din toate generațiile.

Expoziția este menită să oglindească activitatea artiștilor buzoieni și să ofere publicului o imagine de ansamblu asupra viziunilor și preocupărilor acestora.

La vernisaj vor fi oferite plachete omagiale membrilor fondatori ai Filialei U.A.P.R. Buzău.

Invitați speciali ai evenimentului sunt: membri ai Consililului Director al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Petre Emanoil Neagu președintele Consiliului Județean Buzău și ing. Constantin Toma, primarul Municipiului Buzău.

Expoziția Filiala 55 va fi deschisă în perioada: decembrie 2023 – ianuarie 2024 la Galeriile de Artă „Ion Andreescu” din Buzău.

Expoziția ,,3.TREI”

Luni 11 decembrie 2023, Galeriile de Artă „Ion Andreescu” din Buzău găzduiesc de la orele 14:00 vernisajul expoziției ,,3.TREI”. Expun: Florin Menzopol, Diana Tăicuțu și Valeriu Șușnea, cel care este si curator al expoziției.

Claudiu Victor Gheorghiu

artist vizual

jurnalist cultural: Senior Editor Intell News,

publicist comentator al ziarului Ultima Oră

Foto: pixabay.com

    
 
 

Comments

comments

2 comentarii la „Evenimente culturale de excepție la Buzău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.