Evoluția dosarului MCV, printre temele discutate de Tudorel Toader cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, s-a întâlnit marți, la Bruxelles, cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans, context în care au discutat, printre altele, despre evoluția dosarul MCV, anunță MJ printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în cadrul întâlnirii au fost abordate aspecte relevante pentru evoluția dosarului MCV, ministrul român realizând o expunere a priorităților mandatului, în vederea aducerii la îndeplinire a agendei tehnice monitorizate în cadrul mecanismului.

„Ministerul Justiției va pregăti misiunile de evaluare pe care Comisia Europeană le va derula în România în cursul anului 2017, având ca prioritate asigurarea cooperării între instituții și realizarea obiectivelor și recomandărilor tehnice, astfel încât raportul ce va fi publicat la finalul anului 2017 să fie unul pozitiv”, se precizează în comunicat.

În cadrul aceleași întâlniri, ministrul Justiției a reafirmat angajamentul ferm al guvernului român de a continua progresele deja înregistrare în domeniul sistemului judiciar și al activității de prevenire și combatere a corupției, care să atragă după sine finalizarea monitorizării.

„Prim Vice-președintele Frans Timmermans a apreciat progresele majore realizate de România în domeniile reformei justiției și combaterii corupției, așteptările fiind ca aceste progrese să fie continuate. Comisia Europeană susține eforturile României, în calitate de partener”, se menționează în comunicatul Ministerului Justiției (MJ).

De altfel, arată MJ, cei doi demnitari au agreat continuarea bunei cooperării dintre Comisia Europeană și România în vederea atingerii obiectivelor de îndeplinire a recomandărilor și, ulterior, de finalizare cu succes a Mecanismului.

„Un alt aspect abordat a fost cel referitor la îmbunătățirea condițiilor din penitenciarele românești, ministrul justiției subliniind necesitatea unor soluții complementare, aplicate în proporția adecvată, atât pe palierul legislativ, cât și pe cel al infrastructuri”, mai arată MJ.

Totodată, sursa citată susține că prim vice-președintele Frans Timmermans a reiterat disponibilitatea Comisiei Europene de a oferi sprijin financiar pentru reabilitarea spațiilor de detenție.

Continuarea dialogului dintre cei doi demnitari se va concretiza în cadrul vizitei pe care Frans Timmermans o va efectua în Romania în 20 aprilie 2017.

Conform MJ, la întâlnire a participat și secretarul general adjunct al Comisiei Europene, responsabil de tematica Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV), Paraskevi Michou.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.