Exclusiv. Alexandru Pițigoi după succesul din etapa de Viteză de Coastă: „Obținerea locului 8 în clasamentul general și a locului 3 la categoria GT mă satisfac pe deplin”

Alexandru Pițigoi, pilot revenit în competițiile automobilistice la sfârșitul anului trecut, a luat startul în a doua etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă, reușind să obțină un rezultat peste așteptări.

Pilotul bucureștean a încheiat cele două zile de concurs de la Brașov, 27-28 mai, pe locul 8 în clasamentul general al etapei, cu timpul de 04:55.827. Este o performanță remarcabilă având în vedere concurența reprezentată de piloții experimentați aflați la startul cursei cu mașini mai puternice decât modelul Porsche pilotat de el.  

Mă bucur mult de participarea la etapa de Viteză în Coastă de la Brașov, unde întotdeauna publicul vine în număr foarte mare și atmosfera este extraordinară! Pentru mine a fost a doua cursă de anul acesta și a treia cu Porsche-ul 911 GT3, iar plăcerea pilotajului cu această mașină este deosebită. De fiecare dată când o conduc, mă face să îmi doresc cât mai multe participări! Deși sâmbătă (n.r 27 mai), în ziua de recunoașteri și antrenamente cronometrate, am întâmpinat o mică problemă electrică și nu am reușit să fac decât două urcări, echipa tehnică a reușit să remedieze defecțiunea, iar, în ziua concursului, mașina a funcționat ireproșabil. Rezultatul obținut m-a surprins plăcut, iar, dacă la începutul etapei consideram că o clasare în primele 10 locuri ale clasamentului general ar fi foarte bună, obținerea locului 8 în clasamentul general și a locului 3 la categoria GT (tracțiune spate) mă satisfac pe deplin. Am avut alături de mine reprezentanții partenerilor noștri: companiile Star Lubricants – Mobil 1, Wirquin și Porsche România, cărora le mulțumesc pentru prezență și pentru susținere, precum și echipei tehnice și tuturor celorlalți care ne sprijină!”, a declarat Alexandru Pițigoi.

Etapa de Viteză în Coastă a avut loc pe o porțiune de 5 kilometri din drumul care leagă Brașovul de Poiana Brașov, un traseu spectaculos care a atras, ca de obicei, câteva mii de spectatori pasionați.

Alexandru Pițigoi este susținut în sezonul 2017 de partenerii: Star Lubricants – distribuitor Mobil 1, Wirquin, Romaqua Group – Borsec, Capital Estate,  Standox, Porsche România și Omniasig.

Următoarea participare va fi alături de copilotul Vlad Terzi în Raliul Harghitei 14-15 iulie 2017, etapa a 5-a din Campionatul Național de Raliuri, care se va desfășura în jurul orașului Odorheiu Secuiesc.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.