Exporturile, în declin accentuat

Activitatea de comerț exterior a României a încetinit considerabil în luna aprilie, când o mare parte din economie a fost blocată de epidemia de coronavirus și de măsurile luate pentru limitarea extinderii acesteia.

Exporturile României aproape s-au înjumătățit comparativ cu aceeași lună din 2019, iar importurile au scăzut cu peste 30%, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică.

Astfel, exporturile FOB au însumat 2,93 miliarde de euro (în scădere cu 47% față de aprilie 2019), iar importurile CIF au însumat 4,57 miliarde euro (minus 34%).

În total în primele 4 luni, România a exportat produse în valoare de circa 20 de miliarde de euro, în timp ce importurile au fost de 26 de miliarde euro.

Exporturile din perioada ianuarie-aprilie au scăzut cu 13,3% față de același interval din 2019, în timp ce importurile au fost cu 7,4% mai mici.

Ca urmare, deficitul balanței comerciale a fost de circa 6 miliarde de euro, mai mare cu aproape un miliard de euro decât cel înregistrat în primele patru luni de anul trecut.

 

    
 
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.