Exporturile spre China refac economia Germaniei

Cererea pentru exporturi, în special din China, i-a ajutat în iunie pe producătorii germani să-şi revină din şocul provocat de pandemia de coronavirus (COVID-19), pentru a doua lună consecutiv, deşi nivelul producţiei încă este sub cel de anul trecut, transmit DPA şi Reuters.

Producţia industrială în cea mai mare economie europeană a urcat cu 8,9% în iunie, pe fondul creşterii cu 14,9% a exporturilor, cel mai semnificativ avans lunar din ultimii aproape 30 de ani, peste estimările analiştilor.

Şi importurile au urcat cu 7% în iunie, după un avans de 3,6% în mai, arată datele publicate de Oficiul federal de statistică (Destatis).

Industria auto a Germaniei a raportat o creştere de 54,7% în iunie faţă de luna precedentă, deşi volumele sunt cu 20% mai scăzute decât în februarie, ultima lună înainte de criză.

În industrie, încă suntem cu 12% sub nivelul de dinaintea crizei. Ar putea industria să se redreseze în doar două luni în urma efectelor pandemiei? Greu de crezut, ţinând cont de evoluţia de pe pieţe. Dar paharul este mai mult de jumătate plin”, a apreciat Jens-Oliver Niklasch, de la LBBW.

China, prima ţară afectată de pandemie, a cumpărat în iunie mai mult de 15,4% din exporturile Germaniei, comparativ cu perioada similară din 2019.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.