Expoziția de pictură „Interferențe” la Galeriile Sabion

Galeriile SabionUniunea Artiștilor Plastici din RomâniaAsociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România: au plăcerea să vă invite la expoziția de pictură „Interferențe”, cu lucrări pe simeze semnate de Cristina Georgescu și Claudiu Victor Gheorghiu.

Accesul la vernisaj se va face exclusiv pe baza unei invitații nominale. Demersul artistic va fi prezentat de istoricul și criticul de artă, Amelia Dincă.

Cristina Georgescu (n. 1965) este restaurator la Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” din București, membru titular AFAPRR: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România , membru al Consilului Director al AFAPRR a Uniunea Artiștilor Plastici din România.

Claudiu Victor Gheorghiu (n. 1967) este membru titular AFAPRR: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România, totodată consilier media şi al CD al AFAPRR , membru al Consiliului Director al Visarta (Societate de gestiune colectivă a drepturilor de autor în domeniul artelor vizuale); în subsidiar, jurnalist cultural.

Cristina Georgescu, într- o manieră personală, de grație a desenului și pensulației, dublată de prețiozitate cromatică și efecte compoziționale de mare rafinament, face o rememorare a civilizației Gumelnița, transpusă în expresie plastică. Utilizând la maximum mijloacele specifice picturii, aceasta găsește admirabile soluții de ritmare a câmpului imagistic, articulate pe simboluri, acoperind suprafața de desfășurare a actului pictural. Apărute ca o consecință a unei revelații interioare, lucrările sale converg cu meseria de restaurator, înglobând în sine o întreagă experiență, cu urmări directe în planul creației personale.

Notațiile Cristinei Georgescu reînvie motivul compozițional, ca factor direct al soluțiilor de plasticitate deplină, generând armonie, acorduri cromatice distincte, în consonanță cu firea sa delicată și poetică. Universul imaginat de aceasta, deși pornește de la un dat simbolic autentic, redevine în alt registru, o formă de reverberare a eului liber, rămas pur și cizelat, cu fațete misterioase, asemeni civilizației Gumelnița, necunoscută suficient încă.”  (Ana Amelia Madalina Dinca & Amelia Dincă, profesor de arte vizuale, istoric şi critic de artă, membru al Uniunea Artiștilor Plastici din România, filiala Critică, Bucureşti).


“Idol I”, tehnica: acrylic pe pânză, 50 x 70 cm

Claudiu Victor Gheorghiu își concentrează întreaga atenție spre lumea sacră, spre spiritul divin care ar putea să-i proiecteze sufletul în zona deplină a purității, a transcendenței și binelui. Lucrările sale sunt momente de reculegere, de întoarcere către sine, de monumentală liniște și serenitate.

În demersul său vizual, recurența bucăților de pergament cu versete din Biblie, constituie un punct de climax în ceea ce privește statornicia artistului în perimetrul artei religioase. Un pictor hotărât, implicat în fenomenul artistic actual, identificându-se cu ideea de adevăr și frumos, acesta nu se dezice de elementele și personajele dispuse după învățăturile „Erminiei bizantine”, păstrând nu numai rigorile acesteia, ci intervenind cu măiestria personală, cu fragmentul de text selectat, cu expresia desăvârșită a desenului sigur, concis, expresiv și canonic.


Claudiu Victor Gheorghiu își concepe filacterele asemenea unor fâșii de pergament , abordate cu minuția unui ascet care, în rugăciune, își dă măsura dumnezeirii sale”. (Ana Amelia Madalina Dinca & Amelia Dincă, profesor de arte vizuale, istoric şi critic de artă, membru al Uniunea Artiștilor Plastici din România, filiala Critică, Bucureşti)
 “Cina din Emmaus”(detaliu), tempera, tuș și foiță de aur pe hârtie, 90 x 31 cm, 2018
Expoziția de pictură „Interferențe” poate fi vizitată în Galeriile Sabion, începând cu 7 septembrie până pe 17 septembrie 2019.

”Istoria Sabion a cuprins în ultimii ani lansarea în România a mai multor magazine de lux, impresionante prin arhitectura interioară a spațiilor și a luxului abordat în amenajare, ca metodă de prezentare a unor bijuterii în serie limitată și unicate. Acest proces a evoluat firesc către capitala țării, prin intermediul unui magazin concept, ca interfață a exclusivității bijuteriilor create sub marca Sabion și în realizarea lui s-au urmărit trei direcții majore: inovația, moda și istoria.”

Galeriile Sabion reprezintă un loc cochet şi rafinat în centrul Bucureştiului , declarat ”cel mai frumos magazin din lume în 2011 și 2013″, manager magazin Sabion: doamna Valérie Manole. Program de vizitare Galeriile Sabion: luni-vineri: 11:00-19: 00; sâmbătă: 11:00-15:00.

Parteneri: Galeriile Sabion, UAP din România , AFAPRR.

Parteneri media: TVR 1, Televiziunea online Senso TV prin Programul “Catena pentru Artă”, Revista Culturală Leviathan, Modernism Punct Ro, Intell News, Jurnalul Bucureștiului, Artportfolio, Ultima Ora.

    
 
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.