Expoziţie foto dedicată marelui Gaudi, la Muzeului Naţional al Banatului

Asociaţia Via Rumania Cultura organizează la Bastionul Therezia al Muzeului Naţional al Banatului din Timişoara, în perioada 1-13 noiembrie, expoziţia foto „Antoni Gaudi”, „cea mai completă expoziţie fotografică despre Gaudi prezentată vreodată în România”.

„Se vor organiza ateliere de artă plastică şi de mozaic precum şi vizite ale şcolilor şi ale grupurilor organizate”, a declarat consulul onorific al Spaniei la Timişoara, Jose Miguel Vinals, într-un comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.

Antoni Gaudi este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai importanţi arhitecţi din istorie, operele sale din Barcelona – Sagrada Familia, Parcul Guell, La Pedrera, Casa Mila sau Casa Guell – fiind vizitate anual de sute de mii de oameni şi reprezintă un adevărat magnet turistic pentru capitala catalană.

„Opera lui Gaudi este universală şi apreciată de toată lumea. Din acest motiv, Via Rumania Cultura, în colaborare cu Bazilica Sagrada Familia, Parcul Guell, Casa Batllo şi Fundacio Catalunya La Pedrera, aduce la Timişoara cea mai completă expoziţie fotografică despre Gaudi prezentată vreodată în România, pentru a arăta arta, arhitectura şi frumuseţea operei lui, tuturor celor interesaţi”, a explicat Jose Miguel Vinals.

Gaudi s-a inspirat din natura şi din formele naturale pentru a-şi crea opera. Într-un moment foarte agitat în lumea artistică europeană, cu tendinţe extraordinar de diferite, care căutau noi limite pentru expresia artistică, Gaudi a ales un drum propriu, în linie cu modernismul catalan, care n-a fost înţeles de cetăţenii Barcelonei, dar care s-a bucurat de sprijinul burgheziei, mai menţionează sursa.

În organizarea evenimentului s-au implicat, alături de Asociaţia Via Rumania Cultura, Ambasada Spaniei la Bucureşti, Consiliul Judeţean Timiş, Facultatea de Artă din cadrul Universităţii de Vest Timişoara şi Asociaţia Timişoara 2021.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.