Expoziții organizate de filiala Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici din România

Se vor deschide pe 9 aprilie 2021 două expoziţii, pe care vi le prezint cronologic: „Structuri” la Galeriile Cozia Pasaj 1 și 2, respectiv „Tandem cromatic III” la Galeria Artex.

Pictorul Gheorghe Dican este preşedinte al filialei teritoriale Vâlcea, totodată şi vicepreşedinte pentru teritoriu al Uniunii Artiștilor Plastici din România.

 

Expoziția „Structuri” la galeriile Cozia Pasaj 1 și 2

Vineri 9 aprilie 2021, la ora 16:30, Galeriile Cozia Pasaj 1 și 2, vor găzdui vernisajul unei noi și incitante expoziții a artiștilor Filialei Râmnicu Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici din România, intitulată „Structuri”, curatoriată de artista Georgiana Poenaru.

Pe simeze vor fi prezenți 24 de artiști plastici, dintre care 23 sunt membri ai filialei locale a UAPR (Alexandra Ungureanu, Amalia Tirica, Andreea Hereșanu, Aurelia Ceucă Sanda, Cătălin Podoleanu, Claudiu Schiteanu, Cristina Bacicu Botez, Cristian Sima, Constantin Neacșu, Daniela Deaconu, Georgiana Poenaru, Gheorghe Dican, Ion Cornea, Marcel Duțu, Mădălin Ștefan, Mihai Chițu, Olga Popescu, Petti Velici, Ramona Șlug, Silviu Preda, Ștefania Prujoiu, Theodora Scurtu, Sergiu Plop) și un invitat, artistul italian Francesco Bubba.

Expoziția sintetizează, la nivel vizual, o serie de aspecte conceptuale propuse de expozanți, sub formă de exerciții, experimente și tatonări artistice, cuprinzând o multitudine de lucrări inedite, realizate din materiale și cu tehnici artistice neobișnuite, exprimând cele mai noi preocupări și căutări ale artei contemporane.

Expoziția „Tandem cromatic III” la galeria Artex

Vineri, 9 aprilie 2021,  la ora 17:00, în Galeria Artex, Filiala Râmnicu Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici din România, în parteneriat cu Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea și cu Filiala Timișoara a UAPR, vă invită la deschiderea expoziției „TANDEM CROMATIC III” a artiștilor Rafael Francisc Matiaș și Diana Popovici Matiaș, însoțită de o prezentare a criticului de artă Luiza Barcan.

După cum o sugerează și titlul, cei doi artiști își conjugă în mod repetitiv eforturile, atât în viață, cât și în fața șevaletului, pentru a reliza „o artă a stărilor sufletești interioare, alegând libertatea compozițională oferită de abstracționism”, după cum ei înșiși mărturisesc.

Reunind un colaj de lucrări ce fac parte din mai multe proiecte, un adevărat jurnal personal concentrând tumultul interior, locurile marcante, simbolurile memoriei și trăirile celor doi artiști, materializate în tușuri colorate, în explozii acrilice, în colaje, pasteluri, chiar baițuri, „TANDEM CROMATIC III” constituie o expoziție impetuoasă, o împletire unică de expresionism abstract și de gestualism pasionat, ce atrage deopotrivă ochiul și stimulează introspecția.

Parteneri media: Intell News, Ultima Oră, Top Business, Piaţa de artă, TVR 1, TVR Craiova, Curierul de Vâlcea, Arena vâlceană.

 

 Claudiu Victor Gheorghiu

 

    
 
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.