Fabrica de produs zombie intră în faliment – Oreste TEODORESCU

Măiestria profesorului Voiculescu, supranumit şi Varanul, constă în abilitatea prin care îşi poziţionează angajaţii fidelizati în posturi cheie din aparatul politic. Când a avut un interes punctual a împins-o pe Mona Nicolici să candideze la primăria sectorului 1, prin 2004, dacă nu mă înşel. Evident, manevra s-a bucurat de un uriaş… eşec, Mona n-a mai revenit în televiziune, ci cu greu a obţinut un post la Petrom. Ceva mai de curând, Gabriela Vranceanu Firea trece de la promter direct în PSD, devenind un membru vocal al Comisiei Parlamentare pentru Roşia Montana. Niels Schneker sare din platoul Antenei 3, direct la dreapta lui Crin Antonescu în postura de consilier. Andrei Zaharescu pleacă de lângă soţia co-prezentator, devenind purtătorul de vorbe al premierului Ponta, iar Răzvan Zamfir, din jurnalist devine secretar general PC.

Acum, un nou produs al fabricii de paravane cu înfăţişare umană este propulsat de Felix, către vârfurile piramidei: Mirel Palada. Numit în septembrie consilier pe probleme de strategii guvernamentale al premierului Victor Ponta, Mirel va fi noul purtător de cuvânt, înlocuindu-l pe îmbătrânitul prematur, Zaharescu. Dar să nu-i plângem de mila fostului prezentator de ştiri, proaspăt divorţat de Andreea Berecleanu, că nu a ajuns la fel de rău ca ceilalţi pioni, fiind numit consul general la Cape Town.

Mirel Palada este doctor în sociologie şi cadru didactic la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti, acţionarul unei case de sondaje, cu rezultate mai mult decât discutabile şi vedeta Antena 3. El a declarat în iunie că renunţă să mai facă parte din conducerea CCSB postând pe Facebook o declaraţie care arată că face demersuri pentru a găsi căile juridice de a nu mai fi nici simplu acţionar la CCSB, în condiţiile în care fostul său asociat, Mihai Moţoc, pornind de la nişte răfuieli cu Dan Voiculescu, deteriorează grav reputaţia acestei instituţii care şi-a dobândit experienţa şi prestigiu ştiinţific. (ha, ha…). Să precizăm că Moţoc deţinea la acea dată 18%, alături de Camelia Voiculescu-67% şi Mirel Palada-15%.

Andrei Zaharescu va rămâne în istoria purtătorilor de cuvânt (dacă o va scrie vreodată cineva…) ca cel mai tăcut dintre ei.De fapt, s-a făcut remarcat prin numeroase bâlbe şi prin faptul că nu ştie să răspundă la întrebările adresate de jurnalişti. La sfârşitul anului trecut, solicitat să aducă lămuriri asupra deciziei Guvernului de a schimba în regim de urgenţă Legea audiovizualului, Zaharescu a spus:” Ce aş putea să vă răspund la asta?”. În urma insistenţelor jurnaliştilor, Zaharescu a ajuns la o concluzie: “Nu vă pot răspunde la aşa ceva”.

Precedentele încercări ale mogului de a-şi plasa oameni de încredere pe lângă panoul cu butoane ale puterii au fost nişte jalnice eşecuri, nu văd de ce mutarea cu Palada să aibă mai mulţi sorţi de izbândă! Tocmai de aceea, domnul profesor Voiculescu, ar trebui să înţeleagă că nu mai este chiar atât de talentat la acest joc ocult, mai ales că apropiaţii lui sunt cam îngrijoraţi de probelmele sale în justiţie şi nu prea se mai asociază cu domnia sa, nici măcar în platoul mare, păstorit de Gâdea.De fapt, chiar şi cei mai fideli ostaşi ai săi au lăsat-o mai moale făcând, mai degrabă emisiuni sociale şi gen Cântarea României decât pledoarii pro bono! Aşa cum constată un jurnalist, zilel trecute într-un codian central până şi fetele, vedetele postului, s-au măritat, Badea se bate cu Bendeac, deci cam subţire linia de rezistenţă.

Acum cei trei muşchetari Ursu, Gâdea şi Badea se află în America pentru a-l întâmpina pe Ponta, căruia profesorul i-a promis câteva uşi deschise la politicienii adventişti, cică are Gâdea lipici la ei…

Din păcate pentru instituţia numită Voiculescu, toate aceste strategii au devenit atât de evidente pentru tânăra generaţie, încât râd şi copiii pe înfundate.

Câteva precizări:

Sensibilizat de entuziasmul şi determinarea unora de a mă acuza că i-am păpat banii lui Voiculescu, după care, nerecunoscător i-am muşcat mâna generoasă, vreu să fac câteva precizări:
1. Eu nu am fost angajatul Trustului. Am o emisiunea care-mi poartă numele, difuzată şi de către B1 în perioada 2008-2010. Aşadar eu vând acest format cui îl cumpără. Audienţele constante, cuprinse între 100.000-200.000 de telespectatori şi costurile reduse de producţie au făcut că formatul meu să fie considerat de top în cadrul Antena 2.
2. Am hotărât să părăsesc postul Antena 2, care nu face politică şi nici lobby vreunui partid sau corporaţie, după anumite malversaţiuni pe care le-am descris în alte postări.
3. Să împarţi lumea în basişti şi antibasisti, pentru mine, este dovadă de care nu aveam nevoie că prostia nu cunoaşte limite. Nici în cel mai întunecat secol al Evului Mediu, nu se putea pune problema în termeni atât de rigizi. Faptul că dezavuez practicile manipulatorii ale unor gornişti pe post de jurnalişti nu mă apropie nici ideologic şi nici doctrinar de altcineva din politica românească. Consider întreaga clasă politică de la noi, o adunătură pestilenţială de infractori de drept comun.
4. Adelin Petrişor, Moise Guran, Vlad Petreanu, Miruna Munteanu nu sunt nici basişti, nici nerecunoscători. Au acelaşi lucru în comun cu mine, lucrând în trust, nu pentru mogul. Când au considerat că nu se mai regăsesc moral sau principial, au plecat profesând mai departe cu aceeaşi competenţă.
5. Este foarte bine când presa se ia la harţă cu puterea. Însă, după ce USL a câştigat alegerile, Antena 3 a devenit sluga mediatică a lui Victor Ponta, pe care îl consider cel mai prost premier din istoria României. Toate postările mele anti USL l-au făcut pe M.B să se dea cu fundul de pământ în birourile lui Alexandrescu şi Camelia Voiculescu pe motiv că nu sunt conform!
6. Nu cred că un jurnalist are vreo altă datorie decât aceea de a sluji opinia publică în mod corect şi constructiv.

PS: Sper ca prin aceste rânduri, să le dau de gândit şi postacilor absovetnti IMA sau bieţi “cărăuşi” pe plantaţia unchiului Felix, ca în timp ce ei transpiră înjurând pe toţi cei care îndrăznesc să se opună ideologiei Varanului şi care le cântă din toţi bojocii osanale vuvuzelelor pestriţe, beneficiarii muncii lor cheltuie mii de euro săptămânal, călătoresc cu avionul personal al (p) ig bossului, îi conduc maşina, îi poartă ceasurile sau îi golesc gold cardul prin Americi…

Sursa: codulluioreste.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.