FACIAS cere  Ministerului Sănătății să demareze o anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a solicitat Ministerului Sănătății să dispună o anchetă la Spitalul Județean de Urgențe din Târgu Jiu în legătură cu modul în care a fost gestionat cazul fetiței de numai câteva luni, Melisa Dănășel.

În data de 18 martie 2017, în spațiul public au apărut informații și mărturii referitoare la modul în care a fost tratată la Spitalul Județean Târgu-Jiu o fetiță de numai câteva luni, Melisa Dănășel care prezenta grave probleme de sănătate.

Părinții au reclamat că procedurile de urgență nu au fost respectate iar medicii de gardă au gestionat în mod defectuos cazul fetiței lor. În plus părinții copilului s-au plâns că lipsa dotărilor necesare intervenției de urgență a fost în măsură să pună în pericol viața fetiței lor.

FACIAS a cerut ministrului Sănătații să dispună demararea unei anchete asupra acestui caz care să prevină apariția unor situații similare și tragerea la răspundere a celor ce se fac vinovați de modul în care s-a acționat, ținând cont că nerespectarea unor proceduri de urgență și lipsa unei abordări profesionale au pus în pericol viața copilului.

FACIAS apreciază că prin lipsa de responsabilitate și profesionalism în acest caz au fost încălcate atât drepturile pacienților, reglementate prin Legea 46/2003 privind dreptul pacienților, dreptul la sănătate și dreptul la viață –  garantate de Constituția  României, cât și Drepturile Copilului reglementate  de către Convenția Generală a Națiunilor Unite adoptată de România prin Legea 18/1990 pentru ratificarea Convenției cu privire la drepturile copilului.

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului a solicitat ca rezultatul acestei anchete și măsurile pe care Corpul de Control al Ministerului Sănătății le va lua, să fie făcute publice.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.