Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

FBI investighează multinaționale bănuite de dare de mită

Publicat: sâmbătă, 25 mai 2019

FBI investighează giganţii Johnson & Johnson, Siemens, General Electric şi Philips pentru presupuse dări de mită, în cadrul unui sistem de vânzări de echipamente medicale în Brazilia, potrivit declaraţiilor a doi anchetatori brazilieni.

Companiile sunt suspectate de către procurorii brazilieni pentru direcţionarea de plăţi ilegale către funcţionarii guvernamentali, în scopul asigurării de contracte pentru programele de sănătate publică din America de Sud, pe parcursul ultimelor două decenii.

Autorităţile braziliene susţin că mai mult de 20 de companii ar fi făcut parte dintr-un „cartel” care a plătit mită şi a practicat preţuri sporite pentru guvern în ceea ce priveşte anumite echipamente medicale, precum aparatele de imagistică prin rezonanţă magnetică şi protezele.

Cele patru companii multinaţionale, cu o capitalizare de piaţă totală de aproape 600 de miliarde de dolari, sunt cele mai mari companii străine care urmează să fie investigate, în cadrul unei ofensive anticorupţie fără precedent în Brazilia, în ultimii ani.

Companiile mari americane şi europene despre care se va dovedi că sunt implicate în infracţiunile din Brazilia, s-ar putea confrunta, de asemenea, cu amenzi substanţiale şi cu alte pedepse în temeiul Legii privind practicile corupţiei străine din SUA (Foreign Corrupt Practices Act – FCPA). Începând din 1977, legea interzice cetăţenilor sau companiilor din SUA, precum şi companiilor străine care sunt listate la bursa de valori din Statele Unite să plătească oficialii străini în scopuri legate de sporirea profitului.

Companiile străine sunt cele mai recente ţinte ale probelor de corupţie guvernamentală din Brazilia. Pe parcursul ultimilor cinci ani, procurorii au descoperit o perpetuă acordare de mită în instituţiile de stat de către companiile din sectorul privat.

În 2016, procurorii americani şi brazilieni au negociat în comun asupra celei mai mari pedepse pentru nerespectarea normelor, o amendă de 3,5 miliarde de dolari, acordată conglomeratului brazilian de construcţii Odebrecht SA, pentru implicarea sa în operaţiunea Lava Jato.

Compania Philips a confirmat că se află sub investigare în Brazilia. Johnson & Johnson a declarat că Departamentul de Justiţie şi Comisia pentru Bursă şi Valori Mobiliare au „efectuat anchete preliminare” cu privire la un raid al poliţiei federale braziliene la birourile din Sao Paulo, anul trecut, şi că firma cooperează cu autorităţile.

Procurorul brazilian Marisa Ferrari a declarat că ancheta privind echipamentele medicale se află în faza incipientă.

 

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=110450

Publicat de la data mai 25 2019. Categorii ECONOMIC, MAPAMOND, Recomandări ULTIMA ORĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

28 mai 2020, 8:15
 

VSV
Soare
13°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 14°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 81%
Vânt: 4 km/h VSV
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 5:36
Apus: 20:50
Prognoza 29 mai 2020
Zi
 

NV
Parţial însorit cu furtună
22°C
Vânt: 4 km/h NV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 9
Noapte
 

VSV
Parţial înnourat cu precipitaţii
11°C
Vânt: 0 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 9
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 27-05-2020 Ora : 9 : 30 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 27 mai, ora 12:00 – 31 mai, ora 23:00; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : manifestări de instabilitate atmosferică; Mesaj : ACTUALIZARE INFORMARE METEOROLOGICĂ   Interval de valabilitate: 27 mai, ora 12:00 – 31 mai, ora 23:00 Fenomene vizate: manifestări […]

Loto

Horoscop

  • 298.908 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team