FEDERAŢIA SANITAS DIN ROMÂNIA A DECIS SĂ RĂSPUNDĂ CU PROTESTE LA NEPĂSAREA GUVERNANŢILOR

Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS din România a decis astăzi, 14 septembrie, programul acţiunilor de protest pentru perioada următoare, ca răspuns la tergiversările practicate de guvernanţi faţă de problemele cu care se confruntă Sănătatea şi Asistenţa  socială din România.


În perioada 15-30 septembrie , toate organizaţiile membre ale Federaţiei SANITAS vor înainta memorii instituţiilor administraţiei publice centrale şi locale, dar şi instituţiilor internaţionale, în care vor arăta care sunt principalele probleme ce împiedică funcţionarea normală a sistemului de sănătate şi asistenţă socială din România, precum şi tratamentul inegal, discriminatoriu pe care l-au instituit actualii guvernanţi în ceea ce priveşte salarizarea personalului din aceste domenii.

În acelaşi timp, va fi pusă la dispoziţia membrilor de sindicat o petiţie online care să  ofere o imagine măsurabilă a gradului de nemulţumire din sistem.


În zilele de 2, 4, şi 6 octombrie, membrii SANITAS vor picheta ministerele răspunzătoare de inechităţile, omisiunile şi discriminările Legii-cadru nr. 153/2017 a salarizării bugetare Ministerul Muncii, al Sănătăţii şi al Finanţelor.


În 19 octombrie, seria protestelor SANITAS va continua cu organizarea unui miting şi a unui marş, urmând ca, ulterior, Consiliul Naţional să decidă asupra datei la care se va declanşa greva generală în sistemul sanitar.Principalele revendicări ale Federaţiei SANITAS din România sunt:
1. Eliminarea plafonului de 30% pentru acordarea sporurilor specifice care, dacă va fi aplicat, va duce la scăderea veniturilor actuale ale angajaţilor.
2. Acordarea sporurilor pentru condiţiile de muncă întregului personal din sănătate şi asistenţă socială, inclusiv personalului tehnic şi administrativ.
3. Aplicarea integrală a creşterilor salariale pentru TOŢI angajaţii din sănătate şasistenţă socială, începând cu 1 martie 2018.
4. Renunţarea la transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, câtă vreme aceasta se traduce, în sectorul public, prin anularea creşterii salariale de 25% prevăzută de lege.
5. Acordarea tichetelor de masă pe tot parcursul anului 2018.

 


Aceste solicitări au fost prezentate în repetate rânduri miniştrilor de resort şi altor reprezentanţi ai instituţiilor administraţiei publice centrale, însă fără niciun rezultat.

în condiţiile în care, de luni de zile, guvernanţii au mimat interesul şi au continuat să acţioneze în defavoarea angajaţilor din Sănătate şi Asistenţă socială, ultima soluţie rămasă Federaţiei este decianşarea acţiunilor de protest.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.