Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

FEDERAŢIA SANITAS DIN ROMÂNIA A DECIS SĂ RĂSPUNDĂ CU PROTESTE LA NEPĂSAREA GUVERNANŢILOR

Publicat: joi, 14 septembrie 2017

Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS din România a decis astăzi, 14 septembrie, programul acţiunilor de protest pentru perioada următoare, ca răspuns la tergiversările practicate de guvernanţi faţă de problemele cu care se confruntă Sănătatea şi Asistenţa  socială din România.


În perioada 15-30 septembrie , toate organizaţiile membre ale Federaţiei SANITAS vor înainta memorii instituţiilor administraţiei publice centrale şi locale, dar şi instituţiilor internaţionale, în care vor arăta care sunt principalele probleme ce împiedică funcţionarea normală a sistemului de sănătate şi asistenţă socială din România, precum şi tratamentul inegal, discriminatoriu pe care l-au instituit actualii guvernanţi în ceea ce priveşte salarizarea personalului din aceste domenii.

În acelaşi timp, va fi pusă la dispoziţia membrilor de sindicat o petiţie online care să  ofere o imagine măsurabilă a gradului de nemulţumire din sistem.


În zilele de 2, 4, şi 6 octombrie, membrii SANITAS vor picheta ministerele răspunzătoare de inechităţile, omisiunile şi discriminările Legii-cadru nr. 153/2017 a salarizării bugetare Ministerul Muncii, al Sănătăţii şi al Finanţelor.


În 19 octombrie, seria protestelor SANITAS va continua cu organizarea unui miting şi a unui marş, urmând ca, ulterior, Consiliul Naţional să decidă asupra datei la care se va declanşa greva generală în sistemul sanitar.Principalele revendicări ale Federaţiei SANITAS din România sunt:
1. Eliminarea plafonului de 30% pentru acordarea sporurilor specifice care, dacă va fi aplicat, va duce la scăderea veniturilor actuale ale angajaţilor.
2. Acordarea sporurilor pentru condiţiile de muncă întregului personal din sănătate şi asistenţă socială, inclusiv personalului tehnic şi administrativ.
3. Aplicarea integrală a creşterilor salariale pentru TOŢI angajaţii din sănătate şasistenţă socială, începând cu 1 martie 2018.
4. Renunţarea la transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, câtă vreme aceasta se traduce, în sectorul public, prin anularea creşterii salariale de 25% prevăzută de lege.
5. Acordarea tichetelor de masă pe tot parcursul anului 2018.

 


Aceste solicitări au fost prezentate în repetate rânduri miniştrilor de resort şi altor reprezentanţi ai instituţiilor administraţiei publice centrale, însă fără niciun rezultat.

în condiţiile în care, de luni de zile, guvernanţii au mimat interesul şi au continuat să acţioneze în defavoarea angajaţilor din Sănătate şi Asistenţă socială, ultima soluţie rămasă Federaţiei este decianşarea acţiunilor de protest.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=85217

Publicat de la data sept. 14 2017. Categorii Breaking News.

Zona comentariilor

Meteo în țară

17 ianuarie 2020, 16:52
 

NE
Ceaţă
-1°C
11 km/h
Perceput de temperatură: -5°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:48
Apus: 17:04
Prognoza 18 ianuarie 2020
Zi
 

NE
Ceaţă
4°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

NE
Cer noros
-2°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 17-01-2020 Ora : 14 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 14:00 si 17:00 In zona : Județul Constanta: zona continentala; Se vor semnala : local ceaţă care determină scăderea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m

Loto

Horoscop

  • 256.244 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team