Fenechiu vrea ca Preşedinţia să beneficieze de un avion mai bun

Administrația Prezidențială trebuie să beneficieze de o aeronavă nouă, care să asigure securitatea deplasărilor și costurile reduse de mentenanță, spune  ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.

Fenechiu a anunțat că dorește ca aeronavele Airbus A 310, inclusiv aeronava utilizată pentru curse prezidenţiale, să fie vândute.

‘Acel avion ne costa 7 milioane de dolari, nu euro cum am spus iniţial, costurile de aeronavigabilitate, iar Administraţia Prezidenţială asigura cheltuielile de operare. Din păcate, costurile de aeronavigabilitate trebuiau plătite de Guvern în 2012, dar acest lucru nu s-a întâmplat, iar pierderea s-a contabilizat la TAROM. Eu vreau ca Preşedinţia să beneficieze de un avion mai bun şi mai sigur, şi aceste aeronave vechi să le vindem’, a spus, vineri, ministrul Transporturilor la Antena 3.

Președintele Traian Băsescu a spus, joi, într-o conferință de presă de la Palatul Cotroceni, că nu va mai folosi aeronava Tarom pentru deplasări, ci va apela la un charter de la o companie străină.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.