Povestea sfâșietoare a fetiței care a murit la inundații : “Tati, eu am să mor!”

17 localităţi au fost afectate de inundaţii în ultimele zile în judeţul Galaţi. Nouă persoane şi-au pierdut viaţa, cea mai înfiorătoare tragedie fiind a familiei Pâslaru din Cudalbi care îşi plânge copila smulsă de ape chiar din braţele tatălui, scrie evz.ro.

Când au văzut că apa creşte, bărbatul şi-a luat în braţe fetiţa şi a plecat spre şosea, în speranţa că acolo va găsi un refugiu. Soţia şi cumnata l-au însoţit. Acasă au rămas părinţii, care s-au adăpostit în pod. Din păcate, însă, refugiul sperat de la şosea nu a fost găsit. Aici, apele erau şi mai învolburate, iar Bianca, fetiţa de doar opt anişori, a fost smulsă efectiv din braţele tatălu său.

A fost găsită după mai bine de zece ore de căutări, într-o căpiţă de fân. Părinţii au fost la faţa locului şi au recunoscut trupul neînsufleţit. Acum îi privesc fotografia şi repetă, obsesiv aceeaşi frază: „Tati, eu am să mor”. Sunt ultimele cuvinte pe care Bianca i le-a spus tatălui ei, înainte să fie înghiţită de apă.

Ecaterina Pâslaru este în stare de şoc. Nici nu ştie ce să facă mai repede. Îşi doreşte să facă curăţenie în curte şi în camera micuţei, pentru a-şi putea aduce acasă odorul. Nici lacrimi nu mai are.

„Am fost acolo unde au găsit-o. Nu pot să cred. Era singurul meu copil. I-am cumpărat tot pentru şcoală. Intra în clasa a doua. Era aşa de frumoasă”, ne-a mărturisit femeia.

Tatăl nu se poate dezlipi de fotografia Biancăi. Se uită la ea şi nu-i vine să creadă. „Am avut-o în braţe. Mi-a luat-o apa. Şi pe mine m-a dus departe, până la poştă. Am stat acolo blocat vreo două ore, până a venit cineva să mă scoată din apă. Îi aud şi acum vocea în cap. Îmi spunea că ea o să moară. Nu am putut face nimic. Era singurul meu copil, iar acum nu mai este”, ne-a spus Grigore Pâslaru, după care a luat fotografie fetiţei în braţe. În pragul casei, bunicii nu îşi găsesc cuvintele. Dacă ar fi rămas acasă, poate că Bianca ar fi fost şi acum în viaţă.

Ecaterina Păslaru ridică din umeri şi spune că Bianca „a fost botezată de preotul din sat. I-am povestit şi lui ce s-a întâmplat şi ne-a spus că aşa a vrut Dumnezeu. Era un copil mult prea bun şi Cel de Sus a vrut-o lângă el. Nu putem decât să credem ceea ce ne spune preotul. El ştie mai bine, dar tot nu e drept ce s-a întâmplat. Îmi vreau fetiţa înapoi”, a mai adăugat femeia.

Vecinii au sărit să-i ajute. Toţi muncesc cu sârg, dar au lacrimi în ochi. O plâng pe micuţa Bianca, o minune de copil. Din fotografie, Bianca le zâmbeşte şi îi veghează parcă pe toţi. Durerea familiei este de nedescris. Grigore Pâslaru nu-şi găseşte locul. Din când în când mai merge în camera micuţei, în speranţa că totul este un vis urât. Din păcate, însă, este cruda realitate. Apa a mai înghiţit alte opt persoane. Autorităţile le-au dat oamenilor o mână de ajutor, însă durerea din suflete şi lacrimile din ochii celor loviţi de soartă nu le poate lua şterge nimeni.

Fenomen neobişnuit: la Tulcea o tornadă a făcut prăpăd

O tornadă cum nu s-a mai văzut în România a distrus 40 de case şi a smuls copaci în comuna Cataloi din Tulcea.

Tornada care s-a format în Cataloi nu a durat decât 20 de minute, dar în urma ei au rămas zeci de case fără acoperişuri şi mai mulţi copaci au fost culcaţi la pământ, informează România TV.

„M-am născut de 50 de ani în comuna Cataloi, nici părinţii mei nu au văzut asemenea tornadă. Tornada a lăsat casele fără acoperişuri, cel puţin 40 de case, a distrus copaci. Este un fenomen deosebit”, a spus primarul din Cataloi, Marian Naiman. Şoferii s-au oprit în drum pentru a vedea fenomenul rar întânit.

„Am văzut un feneomen rar pe care îl vezi numai pe Discovery. M-am grăbit un pic ca să o prind, am accelerat. M-am oprit şi am văzut-o. A trecut peste stradă. Tornada avea 100-200 de metri în diametru şi se unea cu cerul. Pe unde a trecut a dărâmat copacii, i-a aruncat pe şosea. Abia acum îmi dau seama ce era să păţim, că pe loc nu am realizat. Am rămas pe loc, că nici nu ştiai în ce parte se va deplasa. În urma mea au mai oprit trei-patru maşini”, a povestit un şofer, martor la fenomenul meteo extrem.

Galaţi: Apele Siretului au rupt digul dintr-o comună

Un dig a fost rupt de apele râului Siret, în judeţul Galaţi, fiind afectată comuna Jileni, informează Realitatea TV.

Dig rupt în judeţul Galaţi, unde apele râului Siret au distrus digul dintr-o comună. Apa a intrat în Jileni, fără a ameninţa până acum casele oamenilor, dar nu se ştie cum va evolua situaţia.

Locuitorii sunt evacuaţi.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri, o avertizare Cod Portocaliu de inundaţii şi ploi, valabilă pe raza judeţelor Galaţi, Brăila şi Tulcea, începând de vineri seara, de la ora 21:00.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 13 septembrie, ora 21:00 – 14 septembrie, ora 10:00, în judeţele Brăila şi Tulcea, cantităţile de apă vor depăşi, local, 50 – 60 l/mp, iar în judeţul Galaţi mai sunt posibile cantităţi de apă de 30 – 40 l/mp.

De asemenea, va intra în vigoare avertizarea Cod Galben de ploi şi descărcări electrice în şase judeţe (Vaslui, Vrancea, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa).

În aceste zone, pe parcursul nopţii de vineri spre sâmbătă (13/14 septembrie), pe arii extinse în sud-estul ţării, vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

La Suceava, un copac s-a prăbușit peste o conductă de gaz

Ploile torenţiale au făcut ravagii la Suceava. O parcare din zona Gării Burdujeni a fost acoperită de apă, după ce sistemul de canalizare nu a mai făcut faţă şuvoiului, iar un copac s-a prăbuşit peste o conductă de gaz.

Şi în localitatea suceveană Grănicești au fost inundate cinci gospodării, după ce a plouat abundent mai bine de o oră.

Locuitorii din zonă au sunat imedit la 112, speriaţi de zgomotul puternic şi mirosul de gaz. La fața locului au ajuns pompierii dar și cei de la firma furnizoare de gaze.

Şi aceasta nu a fost singura problemă provocată de ploi la Suceava. Apa strânsă în zona Gării Burdujeni le-a dat bătăi de cap atât pietonilor, cât şi şoferilor.

Călătorii care au coborât din trenuri au fost nevoiți să acolească gara pentru a ajunge cu bine pe trotuar.

Ploile torențiale au mai făcut și alte probleme în județul Suceava. În localitatea Grănicești au fost inundate cinci gospodării după ce a plouat mai bine de o oră.

Gigi Becali sare în ajutorul sinistraţilor şi din spatele gratiilor

Gigi Becali nu a putut rămâne indiferent la drama prin care trec oamenii rămaşi fără case din cauza viiturilor care au lovit  judeţele Galați, Tulcea și Vaslui.

Conform jurnaliştilor de la Fanatik, şi-a chemat la vizită aghiotantul, pe Ionuţ Luţu, căruia i-a cerut acestui trimită în special în judeţul Galaţi alimente și îmbrăcăminte.

Mai exact, omul de afaceri a ordonat să fie trimise sâmbătă 15 camioane cu ajutoare în localitățile afectate de viituri din județele Galați, Brăila și Vaslui.

Gigi Becali nu este la primul gest de acest fel. A mai construit case unor sinistraţi în Vrancea, în Suceava şi în Dolj.

Militarii continuă misiunile în sprijinul populaţiei afectate de inundaţii

Un detaşament de 30 de militari, cu unelte genistice şi un autocamion DAC, participă la ridicarea unui dig din saci de nisip în localitatea Frumuşiţa, iar în localitatea Cuca s-a suplimentat numărul militarilor care participă la misiuni de evacuare-salvare cu încă 30 de militari.

Detaşamentele sunt formate din militari ai Batalionului 284 Tancuri de la Galaţi.

Peste 400 de militari din garnizoanele Bârlad, Brăila şi Focşani sunt pregătiţi să intervină, cu mijloace tehnice specifice, la solicitarea autorităţilor locale.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.