FESTIVAL PESCĂRESC ÎN PARCUL NAŢIONAL DE FLORII, HAI LA PEŞTE!

Începând de mâine, joi, 29 Martie si până duminică, 1 aprilie, vă asteptăm în Parcul Naţional din sectorul 2 al Capitalei la cel mai mare FESTIVAL PESCĂRESC!
Cantităţile de peşte sunt impresionante! Vor fi 10 ceaune a câte 100 de litri cu borş pescăresc! Peste 10.000 de porţii de borş şi de saramură vor fi pregătite de cei mai iscusiţi bucătari!

Direct de pe malul mării vor veni pescarii cu guvizi, zargan, chefal sau calcan pe care-l vor arunca pe plită. Vor fi peste 100 DE SORTIMENTE DE PEŞTE: păstrăv, crap, macrou, zărgan, doradă, somon, hering, lup de mare, dorada sau scrumbie. Surprizele nu se opresc aici, organizatorii au oferte şi pentru gusturile rafinate: O TONĂ DE RACI, MIDII, FRUCTE DE MARE.

Veţi gusta peşte preparat în cele mai inedite moduri: varză călită cu peşte, plăcinte cu peşte, crochete şi chifteluţe, hamsii şi scoici, cabanos de somon, mititei din peşte şi somon, sărmăluţe în foi de viţă din peşte servite cu mămăliguţă, usturoi şi lămâie, diversităţi din păstrăv – vinegreta, ostropelul, sote-ul din păstrăv cu spanac, file de păstrăv cu sos de măsline sau aperitivul din păstrăv cu fulgi de migdale.

Pe lângă reţetele tradiţionale, iubitorii de peşte vor primi noi provocări: mulţi vor gusta pentru prima data un SUBEREK TĂTĂRĂSC de peşte, GULAŞ sau PAPRICAŞ! Toate preparate la faţa locului.

Saramura de crap va fi şi ea la loc de cinste! Pregătită cu legume proaspete şi aromată cu puţin usturoi, saramura va merge de minune lângă o mămăliguţă caldă.

Alte preparate inedite: paella cu fructe de mare, frigărui de creveţi, calamari, tentacule de caracatiţă, rechin, peşte spadă şi scoici, midii şi rapane ecologice culese tradiţional din Marea Neagră şi pregătite pe plită în sos de vin, pane, sau la ceaun.

Festivalul Pescăresc pregăteste anul acesta vizitatorilor o URIAŞĂ supriză! VA fi un CONCURSUL DE GĂTIT BORŞ DE PEŞTE!  PREMII SUBSTANŢIALE PENTRU PARTICIPANŢI ŞI CÂŞTIGĂTORI! PUNEM LA DISPOZIŢIA PARTICIPANŢILOR INGREDIENTELE ŞI USTENSILELE NECESARE, DORITORII SUNT AŞTEPTAŢI PENTRU ÎNSCRIERI SÂMBĂTĂ, 31 MARTIE, ORA 10:00, DOAR CU TALENTUL ŞI POFTA DE A GĂTI!

Pentru masa de Florii, puteţi lua de la târg zacuscă de peşte, peşte în saramură sau afumat, numai bun de luat acasă.

Chiar dacă este un festival pescăresc, bucătarii s-au gândit şi la cei care preferă alte cărnuri, de aceea veţi găsi în Parcul Naţional şi pastramă care va sfârâi pe grătare, cârnaţi, mici, costiţe, ciolane şi multe alte cărnuri aromate, stropite din belşug cu vin şi ţuică fiartă.

Tot la târg veţi putea gusta din vestitele plăcinte munteneşti, veritabilele poale-n brâu  moldoveneşti, din plăcintele dobrogene cu brânză, toate, preparate ce conţin ingrediente sută la sută naturale şi gătite după cele mai vechi reţete tradiţionale.

De la un aşa festin nu vor putea lipsi plăcintele alese, cozonaci perfecţi pentru masa de Paşte, poale-n brâu, dulciuri şi dulceţuri,  brânzeturi şi afumături, jamboane, muschiuleţi, toate preparate proaspete şi fragede.

Pentru cei care respectă zilele de post, gospodinele vin la târg cu zacuscă de vinete sau de ghebe, miere şi păstură, dulceţuri, siropuri şi sucuri naturale sau mere aromate, păstrate cu mare grijă peste iarnă.

În târg se vor găsi şi obiecte tradiţionale, lucrate cu multă măiestrie de meşteri autentici, cadouri cu totul deosebite, ii cu alesături, rochii din lână împâslită, genţi din piele naturală cu motive naţionale, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie şi podoabe tradiţionale, icoane pe lemn sau pe sticlă.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.