Festivalul de DUO MAJURA 2018, dedicat iubitorilor de muzică

Pasionații de muzică clasică se pot delecta în această perioadă cu un festival de muzică dedicat lor, susținut de artiști care sunt la început de drum, înzestrați cu talent și meniți pentru a transforma muzica în ceva sublim.

„MAJURA DUO FESTIVAL aduce în prim plan zona de DUO pianistic la patru mâini, la două piane și duo voce-pian, fiind un proiect unic de acest gen din lume. Festivalul se dorește a fi un eveniment de elită ale cărui patru recitaluri vor reprezenta patru borne ale divesițății reunite sub umbreala unității, oferind cele mai diferite ipostaze creatoare ale DUO-ului. Schimbul energetic rezultat între palierele ce alcătuiesc un act cultural creativ oferă garanția unui eveniment care deși se prezintă în doze mici efectul scontat este acela al unei plăceri estetice de maximă intensitate.”

Sursă: www.festival.majura.ro

Festivalul de DUO MAJURA-Ediția a doua se desfășoară în perioada 30 septembrie 2018 – 4 octombrie 2018. În deschiderea festivalului vor concerta Greg Anderson & Elizabeth Joy Roe, piano duo (SUA), în Sala Mare a Ateneului Român de la ora 19:00.

Începutul lunii octombrie aduce în prim plan un recital de muzică românească pentru duo pianistic susținut de către Valentina Sandu-DEDIU & Dan DEDIU în Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României, ora 19:00.

În anul 2017 a avut loc Concursul Internațional de duo Suzana Szorenyi, aflat la ediția a doua. Cu acest prilej, publicul va fi onorat să asculte recitalul laureaților cu premiul întâi, TwoYu-Yujie KANG & Yuxin JIAO din China, duo la patru mâini ex-aequo, în data de 2 octombrie 2018 la Sala Auditorium MNAR (Sala Mică a Palatului).

Închiderea festivalului, joi, 04 octombrie, ora 19:00 la Sala Radio, unde vor concerta artiști de seamă precum Ramona HORVATH, pian & Philippe MILANTA, pian, Kimberly GORDON, voce & Ramona HORVATH, pian.

Pentru mai multe detalii puteți accesa site-ul: https://festival.majura.ro

În anul 2017 a fost prezentat publicului românesc „Festivalul Internațional de Duo Majura – Momente Muzicale Magice, în cadrul căruia s-a defășurat și Concursul Internaţional de Duo Suzana Szörenyi.

Festivalul – concurs a avut loc în perioada 21 – 30 octombrie 2017, în trei locații reprezentative: Sala mică a palatului din cadrul Muzeului Național de Artă al României, Ateneul Român și Universitatea Națională de Muzică din București.

Pe canalul de YouTube al Universității Hyperion puteți urmări momente din cadrul festivalului și concursului care au avut loc în 2017.

Sursă foto: Facebook, HypTv

Sursă video: YouTube, canalul HypTvStudio

Alexandra Elena Bobea (CHIRA)

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.