Festivalul de muzica balcanica MUSEICORUM – ritmuri albaneze si arii romanesti

Experiența îmbinării muzicii cu istoria, arta și arhitectura tradițională a Bucureștiului continuă. Festivalul de muzică balcanică Museicorum 2018, eveniment ce a debutat pe data de 31 mai, director artistic fiind anul acesta soprana Arlinda Morava, se află în plină desfășurare.

Muzeul Municipiului București invită iubitorii de muzică balcanică de cameră să participe în continuare la concertele acestui festival care se desfășoară la Palatul Suțu, Casa Filipescu-Cesianu, Muzeul Dr. Nicolae Minovici și Muzeul Theodor Aman. Fiecare muzeu are muzica lui, întregul Festival MUSEICORIM 2018 are artiști de prestigiu.

Miercuri, 6 iunie 2018 și joi, 7 iunie sunt serile Museicorum 2018 în care publicul este invitat la două concerte ce se vor desfășura sub bagheta lui Andrei Stănculescu, dirijorul Corului Regal.

Primul va avea loc pe data de 6 iunie la Muzeul Theodor Aman (Str. C.A. Rosetti nr. 8), sub genericul „Ritmuri românești”. A doua zi, pe 7 iunie, Ansamblul coral condus de Andrei Stănculescu concertează la Casa Filipescu – Cesianu (Calea Victoriei 151), propunând o „Seară tradițională”. Ambele concerte încep la ora 19.00.

Sâmbătă, 9 iunie, ora 19.00, are loc concertul festiv de încheiere a Festivalului de muzică balcanică Museicorum 2019, sub genericul „Armonii internaționale”, la Palatul Suțu. Spectatorii se vor întâlni cu soprana Arlinda Morava, tenorul Alfredo Pascu și Bucharest Ladies Cvintet. Lor li se va alătura un invitat surpriză în cadrul unui moment special pregătit de organizatori în semn de prețuire pentru publicul care îndrăgește și participă la Festivalul Museicorum. Mezzosoprana Adriana Alexandru, solistă a Operei Naționale din București, devine parte din echipa Museicorum și va interpreta arii celebre, care au consacrat-o.

Albania Cvintet a debutat pe 31 mai la Museicorum 2018, la Palatul Suțu. Artiști de prestigiu precum Klejda Tare – pian, Lorenc Radovani – vioară, Arian Paço – violă, Gezim Belegu – violoncel, Arben Basha – contrabas au concertat pentru prima dată în România sub această titulatură împreună cu soprana Arlinda Morava. Membrii Albania Cvintet sunt profesori de la Universitatea de Arte din Tirana, reunindu-se după spectacole susținute pe mari scene ale lumii aici, în România. Publicul a apreciat la superlativ repertoriul lor, compus din piese tradiționale românești, balcanice, dar și din repertoriul internațional, iar atmosfera a fost extraordinară.

În concertul următor, susținut la Casa Filipescu-Cesianu de soprana Arlinda Morava și Albania Cvintet, interpreților albanezi li s-a alăturat tenorul român Alfredo Pascu. Apoi, concertul „Beau Soir” cu Maria Chifu – voce, fagot, Mihaela Pletea – soprană, Olga Podobinschi – pian, Cristina Răducan – flaut (invitat), susținut la Casa Filipescu-Cesianu s-a bucurat, de asemenea, de aplauze la scenă deschisă. Muzeul Dr Nicolae Minovici a găzduit duminică, 3 iunie, un excelent „Periplu în spațiul latin”, un nou concert cu Maria Chifu, Mihaela Pletea, Olga Podobinschi. Invitat special a fost de această dată talentatul chitarist Radu Vâlcu.

Vă așteptăm cu drag în continuare la concertele noastre până pe data de 9 iunie. Desigur, și după aceea. Vă invităm să descoperiți arta, cultura, tradiția și istoria. Numai acestea ne fac mai frumoși, mai luminoși și ne împlinesc ca oameni. Pentru că lucrurile urâte se fac ușor, dar să descoperi lucruri frumoase și mărețe este greu, dar este unic” – Arlinda Morava, soprană, director artistic al Festivalului de muzică balcanică Museicorum 2018.

Intrarea 10 lei. În preţ este inclusă vizitarea expoziţiilor organizate la muzeul ce găzduieşte concertul, în termen de 30 de zile.

Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Municipiului București.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.