Festivalul „George Enescu” se vede LIVE online la TVR

Fii webspectator pe enescu.tvr.ro! Toate concertele de la Ateneul Român şi de la Sala Mare a Palatului vor fi disponibile în direct, online, pe noul site TVR dedicat festivalului

TVR lansează site-ul propriu dedicat actualei ediţii a Festivalului Internaţional „George Enescu” – enescu.tvr.ro. Site-ul reprezintă atât o platformă video pentru transmiterea în direct a tuturor concertelor susţinute la Ateneul Român şi la Sala Mare a Palatului şi care vor fi preluate de TVR, cât şi o colecţie de informaţii – articole, materiale video, fotografii de arhivă – selecţionate special pentru iubitorii acestui fenomen muzical unic.

Site-ul TVR dedicat festivalului le oferă internauţilor, pentru ediţia din acest an, posibilitatea de urmări în direct toate concertele pe care Televiziunea Română le va prelua la ediţia a XXI-a. Astfel, atât concertele transmise în direct de TVR 1, TVR 2 şi TVD HD, cât şi concertele care vor fi înregistrate şi care vor fi incluse ulterior în grilele de programe ale TVR, vor fi transmise ÎN DIRECT de la festival pe site-ul enescu.tvr.ro.

Site-ul cuprinde informaţii despre istoria festivalul şi despre viaţa şi muzica lui George Enescu, interviuri cu personalităţi cunoscute ale lumii muzicale care au urcat pe scena festivalului la ediţiile anterioare, dar şi materiale video de actualitate realizate sub genericul „Agenda Festivalului”. Jurnaliştii TVR Marius Constantinescu, Aimee D’Albon şi Cătălin Sava vor deveni bloggeri pe perioada festivalului, pe enescu.tvr.ro şi vor aduce cele mai noi relatări de la festival.

Primul concert care va putea fi urmărit în direct, online, pe enescu.tvr.ro este concertul care deschide ediţia a XXI-a a festivalului – Concertul Staatskapelle Berlin, sub bagheta dirijorului Daniel Barenboim (duminică, 1 septembrie, de la ora 19.30). În program: G. Enescu – Rapsodia română nr. 2 în Re Major op. 11 şi Sir E. Elgar – Simfonia nr. 2 în Mi bemol Major op. 63.

TVR 2 şi Grand Cinema Digiplex aduc Festivalul „George Enescu”, LIVE, la cinema

Melomanii pot câştiga invitaţii la proiecţia în cinema a patru dintre evenimentele Festivalului „George Enescu”, participând la concursul TVR 2

Pe lângă transmisiunile pe care Televiziunea Română le va asigura pe TVR 1, TVR 2, TVR HD, pe platforma online TVR+ şi pe site-ul TVR dedicat Festivalului „George Enescu” (enescu.tvr.ro), TVR 2 vine cu o propunere specială pentru cei care vor să vadă Festivalul Enescu şi… altfel.

TVR 2 şi Grand Cinema Digiplex au pregătit pentru iubitorii Festivalului „George Enescu” o invitaţie specială: posibilitatea de a urmări în direct în cinema patru dintre evenimentele muzicale care se vor desfăşura în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu”.

Cei care doresc să trăiască experienţa Enescu la cinema trebuie să urmărească pagina de Facebook TVR2, să participe la concursurile organizate în fiecare săptămână şi pot să câştige invitaţii duble la proiecţiile celor patru evenimente care vor fi transmise în direct în sălile cinematografului Grand Cinema Digiplex.

Cele patru evenimente organizate de Grand Cinema Digiplex din Băneasa Shopping City şi TVR 2 sunt urmate de câte un film documentar reprezentativ pentru lumea muzicii clasice, şi sunt programate în 2, 9, 16 şi, respectiv, 26 septembrie, după cum urmează:

Concert Staatskapelle Berlin (dirijor Daniel Barenboim) – Seria „Mari orchestre ale lumii”, luni, 2 septembrie, de la ora 20.30; urmat de filmul „Multiple Identities – Encounters with Daniel Barenboim” – un documentar care urmăreşte parcursul dirijorului-pianist Daniel Barenboim în Berlin, Chicago, Buenos Aires şi Weimar până la controversata reprezentaţie cu Tristan şi Isolda de Wagner la Ierusalim.

Concertul Wiener Akademie (dirijor Martin Haselbock) – Seria „Recitaluri şi concerte camerale”, luni, 9 septembrie, de la ora 17.00, urmat de filmul „Noseland” (regia: Aleksey Igudesman, 2012), distribuţie: John Malkovich – un documentar despre lumea muzicii clasice şi a muzicienilor „vedete”, realizat la graniţa între ficţiune şi documentar, tratat în cheie umoristică şi, pe alocuri, auto-ironică.

Spectacolul Vortice Dance Company – Seria „Spectacole de operă şi balet”, luni, 16 septembrie, de la ora 19.00, urmat de filmul „Why Competitions” (regia: Christine Jezior, 2011) – un documentar despre concursurile de pian, care foloseşte ca punct de plecare Concursul de Pian Frederic Chopin, unul din cele mai mari concursuri de gen din lume, organizat o data la 5 ani la Varsovia.

Spectacolul Vortice Dance Company este transmis sub marca „Întâlnirile JTI”.

Concertul Russian National Orchestra (dirijor: Horia Andreescu) – Seria „Mari orchestre ale lumii”, joi, 26 septembrie, ora 19.30, urmat de filmul „Boris Berezovsky – Change of Plans” (2007) – un documentar despre marele pianist Boris Berezovski, care şi-a construit în timp reputaţia unuia dintre cei mai puternici pianişti virtuozi din lume în acest moment. Filmul face parte din seria „Legato – The World of the Piano”, care este dedicată „renaşterii pianului” despre care vorbea New York Times în 2005, referindu-se la noua generaţie de pianişti cu un mare interes pentru piese sau bucăţi muzicale mai puţin cunoscute sau ale unor compozitori pe nedrept neglijaţi.

Săptămâna aceasta se desfăşoară concursul care va desemna câştigătorii invitaţiilor pentru primul eveniment din seria celor patru: concertul Staatskapelle Berlin, de luni, 2 septembrie, de la ora 20.30.

Detalii despre proiect şi regulamentul concursului sunt disponibile pe site-ul TVR dedicat Festivalului „George Enescu” – enescu.tvr.ro, în secţiunea „Prietenii TVR 2”.

Cei interesaţi vor găsi programul transmisiunilor online disponibile pe site-ul enescu.tvr.ro, precum şi programul complet al transmisiunilor în direct asigurate de posturile TVR 1, TVR 2, TVR HD şi de platforma video a Televiziunii Române – TVR+.

Televiziunea Română, coproducător al Festivalului „George Enescu”, a lansat la ediţia precedentă a festivalului (ediţia a XX-a, 2011), prima invitaţie adresată publicului meloman de a deveni webspectator şi de a trăi experienţa Enescu în versiune online: atunci, TVR a transmis pentru prima oară şi pe platformă online concerte din cadrul festivalului.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.