Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret WonderFest se desfășoară la Constanța

Maraton de filme, la Constanța. În această săptămână, publicul poate urmări, gratuit, pe scena Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” nu mai puțin de opt filme, lungmetraje, scurtmetraje și filme de animație, produse în ultimii doi ani.

Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret WonderFest se desfășoară în perioada 19 – 23 septembrie.

Intrarea la eveniment este liberă la toate filmele, atelierele și concertele din cadrul festivalului.

Nu mai puțin de opt filme, printre care lungmetraje, scurtmetraje și filme de animație, ce au ca tematică vârsta copilăriei, s-au înscris în competiția WonderFest.

Sunt povești deosebite, cu rol de introspecție asupra privitorilor, difuzate în premieră în România.

Festivalul WonderFest este organizat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și de Primăria Municipiului Constanța, cu susținerea Consiliului Județean Constanța, Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța și Pro Familia.

WonderFest stă sub semnul educației pentru artă și pentru o viață socială lipsită de agresivitate.

“Un act de cultură care vă va îmbogăți nu numai cunoștințele generale și sufletul, cât cel mai important lucru, va întări prietenia între dumneavoastră. Este un moment foarte important și vă felicit că sunteți aici.”, declară MIHAI LUPU, președinte CJ Constanța

Le mulțumesc copiilor și trebuie să vă mărturisesc că sunt extrem de emoționată. Vor fi cinci zile minunate, pline de emoție și din nou vă mulțumesc”, declară ANA-MARIA VĂTĂMANU, președinte ADD Constanța

Nu ascultați de nimeni și urmați-vă visurile! Viitorul este al vostru și fiți copiii extraordinari pe care noi toți îi iubim.”, declară IONUȚ RUSU, viceprimar Constanța

Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret WonderFest, aflat, în acest an, la cea de-a cincea ediție, a instituit regula ca Marele Premiu să fie acordat de un  juriu format exclusiv din copii.

La Constanța, WonderFest va avea cel mai numeros juriu al copiilor dintre toate edițiile: va fi format din 100 de elevi din Constanța.

Juriul profesioniștilor din cinematografie va decerna premiile pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu, Cea mai bună imagine, Cea mai bună interpretare a unui copil actor.

Sursa: citypressconstanta.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.