Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret WonderFest se încheie în această seară cu o Gală de premiere și un concert Folk

Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret WonderFest se încheie în această seară cu o Gală de premiere și un concert Folk sustinut de: Andrei Păunescu, Mihai Napu, Magda Pușkaș, Vangheli Gogu și tineri pasionați de muzică folk.

În cadrul Galei de premiere, marele premiu și trofeul Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret WonderFest va fi oferit de Ana-Maria Vătămanu, președintele Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța.

Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret – WonderFest, care se desfășoară la Constanța, a oferit gratuit publicului filme noi, lungmetraje, scurtmetraje și de animație, produse în ultimii doi ani și difuzate în premieră în țara noastră. Una dintre pelicule a fost în premieră internațională, iar regizorul și producătorul peliculei sunt prezenți la WonderFest și răspund întrebărilor publicului.

Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret WonderFest este organizat de Primăria Municipiului Constanța și Uniunea Zariștilor Profesioniști din România, cu susținerea Consiliului Județean Constanța, a Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța și Pro Familia.

Filmele din secțiunea Snapshots trebuie să se înscrie într-o anumită tematică: în acest an, întrucât suntem la Constanța, am ales ca temă „Minunea Albastră”.

Este nevoie de un scenariu, de un regizor, preferabil și de actori, dar nu în mod obligatoriu, de înregistrare și editare, însă doar folosind telefonul sau tableta. Încurajăm copiii și tinerii prezenți la WonderFest să fie creativi, să-și folosească imaginația, poate chiar pornind de la modelele primite în scurtmetrajele pe care le vizionează în cadrul Festivalului.

Vor fi premiați cu volume ale Editurii Litera. Așadar, nu sunt doar spectatori, sunt și critici, și creatori de film. Am convingerea că vor reuși să ne impresioneze”, spune Lavinia Șandru, președintele WonderFest.

„Micii mari” cinefili au participat la un concurs de creație de film, organizat în cadrul secțiunii speciale a Festivalului, intitulate Snapshots.

Pentru această secțiune, copiii au fost invitați să transmită organizatorilor filme realizate de ei, cu telefonul sau cu tableta, având ca tematica „Minunea Albastră”.

Vă prezentăm un mic filmulet din secțiunea Snapshots și un link unde puteți urmări toți participanții la concurs.

Link: http://wonderfest.ro/filme-snapshots/

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.