Festivalul internațional ,,HERMANNSTADTFEST” – ediția a- XII-a

Cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Internațional ,,HermannstadtFest” va avea loc în perioada 13 – 16 iunie 2024 la Sala Thalia din Sibiu.

Evenimentul este organizat de Asociaţia „Domy Music Star”, Palatul Copiilor Sibiu și Asociaţia Filantropică „Olivia”, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar – Sibiu, Casa de Cultură a Studenților Sibiu, Cercul Militar Sibiu, Primăria Tălmaciu, Povestea Calendarului, Asociația ,,Clasic e Fantastic” și Studio Canto ,,Rodica Popa Comăniciu”.

Evenimentul îşi propune să readucă în atenţia concurenţilor din ţară şi străinătate oraşul Sibiu ca o adevarata Capitală a culturii europene.

Acest festival este o rampă de lansare pentru toți copiii și adolescenții talentați, indiferent de origine sau etnie.

Festivalul promovează muzica românească prin secțiunile speciale Remember Dan Spătaru si Lucreția Ciobanu și  Portret de compozitor Jolt Kerestely.

La concurs vor participa peste 100 de tineri din România, Ucraina, Bulgaria, Belgia și Rep. Moldova, iar spectatorii se vor bucura și de concertele susținute de invitații speciali, printre care se numără: Irina Sârbu, Robert Târnăveanu, Călin Lupea, Tsvetelin Ilchev, Rodica Popa Comăniciu, Dominique Simionescu și tineri talentați din țară.

De asemenea, festivalul va începe în data de 13 iunie cu un spectacol organizat la Tălmăcel, la care vor fi prezenți artiști locali şi artişti din ţară.

Evenimentul se va încheia în 16 iunie, într-o locaţie de vis, în parcul Povestea Calendarului din Porumbacu de sus, unde câştigătorii vor oferi un mic recital.

Președintele Juriului și Președinte de Onoare al Festivalului este maestrul Adrian Ordean, născut în Sibiu.

Festivalul este susținut și promovat de Radio România Regional. Acțiune cofinanţată de Primăria Sibiu şi de Consiliul Judeţean Sibiu.

Intrarea este GRATUITĂ, iar întregul eveniment va fi transmis online pe rețelele de socializare ale Festivalului Internațional ,,HermannstadtFest”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.