Festivalul Luminilor, din nou în Berlin

Până pe 20 septembrie, peste 80 de clădiri din Capitala Germaniei vor fi iluminate fastuos.

Cea de-a 16-a ediție a Festivalului Luminilor se desfășoară în condițiile tipice ale pandemiei  COVID-19.

Festivalul Luminilor transformă an de an orașul într-o sărbătoare. Când berlinezii s-au gândit la acest eveniment, cu siguranță nu au luat în calcul amploarea pe care o va lua Festivalul Luminilor.

Ideea de la care a pornit Festivalul Luminilor a fost aceea de a crea puțină veselie în Berlin într-o perioadă rece și ploioasă de toamnă. Acest obiectiv a fost atins cu succes, milioane de oameni au început să iasă pe străzi pentru a admira luminile colorate.

O multitudine de organizații și companii private și-au arătat dispoziția de a participa activ la Festivalul Luminilor și au dat startul decorării orașului cu instalații de lumini, care mai de care mai frumoase și mai originale.

Din 2004 și până astăzi, Festivalul Luminilor s-a aflat într-o continuă dezvoltare, de la instalații de iluminat simple s-a ajuns la proiecții cu laser 3D și spectacole video create de artiști internaționali.

Practic, de la un spectacol static, Festivalul Luminilor a devenit un magnet pentru turiști. Aproximativ 70 de proiecții de lumină înfrumusețează cele mai frumoase locuri din Berlin, repere istorice, străzi, centre comerciale.

Orașul devine o mare de lumini spectaculoase, Festivalul Luminilor fiind unul dintre cele mai mari spectacole de iluminat din lume.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.