Festivalul ”Zilele Basarabiei” la București – 99 de ani de la unirea Basarabiei cu Romania!

Pe 27 martie se împlinesc 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Cu această ocazie, Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti desfășoară la Bucureşti cea de-a X-a ediţie a Festivalului “Zilele Basarabiei”, în perioada de 24- 27 martie 2017.

 Festivalul va  începe  vineri, 24 martie, cu un concurs istorie intitulat „Basarabia- pământ românesc”, proiecția filmului „Golgota Basarabiei” și o șezătoare care va avea loc la Clubul Țăranului între orele 18.30-21.00, unde vor fi implicați și câștigătorii concursului „Emoție pentru Basarabia” organizat în cadrul Festivalului.

Sâmbătă, 25 martie, vă invităm la Concert #dinBasarabia, care va avea loc la Arenele Romane și vor avea drept invitați pe Zdop și Zdup, Alternosfera, Cuibul și RUPT, ora 19.00.

Miercuri, 25 martie, se va desfășura concursul de talente,, Acum și în veac… în memoriam lui Grigore Vieru. Concursul este dedicat liceenilor de pretutindeni și presupune trei categorii: poezie și proză, pictură, fotografie și artă digitală.

Duminică, 26 martie, vom oferi omagiu artizanilor Unirii la mănăstirea Cernica, ora 11.00. La ora 14.00, la Piața Unirii va avea loc un flashmob, iar la ora 16.00, „Cântăm cu Basarabia” la Berăria H.

Luni, 27 martie, OSB București va participa în cadrul Conferinței „99 ani de la Unirea Basarabiei cu România”, ora 15.00, Palatul Parlamentului României.

 Festivalul “Zilele Basarabiei” se desfăşoară cu sprijinul partenerilor noștri: Institutul Cultural Român, Institutul Eudoxiu Hurmuzachi și Centrul pentru Integrare și Dezvoltare PRUT ,TVR, #diez și Uniunea Ziaristilor Profesionisti.

 ”Festivalul Zilele Basarabiei”  este o tradiție OSB București care confirmă anual faptul că semnificaţia zilei de 27 martie este la fel de vie în cugetul şi spiritul românesc acum, ca și la 1918.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.