Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Festivitate de premiere a persoanelor private de libertate, la Penitenciarul Târgșor

Publicat: luni, 29 aprilie 2013

Agenţia Naţională Antidrog (ANA) organizează marți, 30 aprilie a.c., ora 10,00, la sediul Penitenciarului Târgșor, la o conferință de presă prilejuită de festivitatea de premiere a persoanelor private de libertate care au participat la concursul de postere organizat în cadrul Proiectului regional „Prevenirea abuzului şi traficului de droguri în penitenciare”.

 

Proiectul a avut drept scop reducerea riscurilor asociate consumului de droguri în peniteciare prin dezvoltarea capacităţilor de advocacy, în Bosnia-Hertegovina, Moldova, România şi Ucraina şi implementarea unui concurs de afişe în rândul persoanelor consumatoare de droguri private de libertate, durata fiind de 1 an, iar bugrtul în valoare de15.274 euro.

Implementarea proiectului a fost asigurată de Grupul de cooperare pentru combaterea consumului si a traficului ilicit de droguri – (Grupul Pompidou) din cadrul Consiliului Europei – Direcţia de Coeziune Socială, iar partenerii de implementare au fost instituţii şi organizaţii neguvernamentale din țările mai sus menționate.

În România, proiectul a fost implementat de Agenţia Naţională Antidrog, în parteneriat cu Administraţia Naţională a Penitenciarelor, și  și-a propus promovarea serviciilor de asistență în sistemul românesc de detenție prin oferirea unei alternative la cea reprezentată de consumul de stupefiante.

Proiectul a contribuit la sustenabilitatea şi dezvoltarea activităţilor specifice comunităţilor terapeutice din Penitenciarele Rahova şi Jilava, înfiinţate în cadrul proiectului „Crearea a trei comunităţi terapeutice în penitenciarele Rahova, Jilava şi Târgşor”, finanţat prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European.

Totodată, la nivelul comunităţilor terapeutice menţionate se implementează un concurs de postere în rândul persoanelor private de libertate în vederea conştientizării riscurilor consumului şi abuzului de droguri şi a promovării în rândul persoanelor private de libertate a unui stil de viaţă sănătos.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=5648

Publicat de la data apr. 29 2013. Categorii Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

17 iunie 2019, 15:12
 

NNE
Predominant însorit
32°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 35°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 42%
Vânt: 11 km/h NNE
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 7
Răsarit: 5:30
Apus: 21:02
Prognoza 18 iunie 2019
Zi
 

NE
Parţial însorit cu furtună
30°C
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
Noapte
 

NNE
Parţial noros
20°C
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 17-06-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textelor; Zonele afectate : conform textelor și hărții; Fenomene : conform textelor; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 17 iunie, ora 10 – 19 iunie, ora 23Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică       Instabilitatea atmosferică va […]
  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 17-06-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : 17 iunie, ora 23 – 18 iunie, ora 10; Zonele afectate : conform textului și hărții; Fenomene : manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată; Mesaj : MESAJ 2 ATENȚIONARE METEOROLOGICĂCOD GALBEN Interval de valabilitate: 17 iunie, ora 23 […]

Loto

Horoscop

  • 215.359 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team