Finala Competitiei Nationale CanSat 2017, Ploiesti, 19 – 23 aprilie

Incepand cu data de 19 aprilie si pana pe 23 aprilie, sapte echipe de elevi participa la finala Competitiei Nationale CanSat 2017. Evenimentul este organizat de ESERO Romania si are loc la Colegiul Tehnic Elie Radu si pe Aerodromul Gheorghe Banciulescu din Ploiesti.

Competitia CanSat 2017 este organizata de ESERO Romania, un proiect al Agentiei Spatiale Europene (ESA) in parteneriat cu Agentia Spatiala Romana (ROSA). Editia din 2017 este organizata cu ajutorul Inspectoratului Scolar Judetean Prahova si al Scolii Superioare de Aviatie Civila.

Echipele selectate de ESERO Romania in colaborare cu Departamentul de Educatie al Agentiei Spatiale Europene (ESA) pentru etapa finala a competitiei sunt:

  • ConSat, Palatul Copiilor Drobeta Turnu – Severin – Filiala Orsova, coordonata de Agape Mihai;
  • Late Night Engineers, Liceul International de Informatică, coordonata de Travaci Ferhat;
  • DATAVAN, Colegiul Tehnic Constantin Brancusi, coordonata de Cindea Nicoleta;
  • TOMIS III, Colegiul National Mircea cel Batran, coordonata de Bararu Ion;
  • RO – OZ, Colegiul National de Informatica Piatra Neamt, coordonata de Bejan Diana Cristina;
  • IVSA, Colegiul National Ienachita Vacarescu, coordonata de State Gabriel;
  • Microsat, Colegiul National de Informatica Tudor Vianu, coordonata de Trifan George;
  • Spartans CanSat, Colegiul National Constantin Carabella, coordonata de Voiculescu Mihaela.

Echipele isi vor prezenta proiectele in ordinea de mai sus, cu mentiunea ca echipa Microsat s-a retras din competitie.

CanSat-ul este o simulare a unui satelit integrat in volumul si forma unei doze standard de bauturi racoritoare. Provocarea pentru elevi consta in includerea tuturor subsistemelor majore ale unui satelit – cum ar fi alimentarea cu electricitate si comunicatiile – intr-o doza de racoritoare cu un volum de 330 mililitri.

CanSat-ul va fi lansat de la o altitudine de aproximativ un kilometru, va trebui sa indeplineasca o misiune si sa aterizeze in conditii de siguranta. Proiectele selectate pentru editia din acest an vor fi lansate cu ajutorul unui elicopter. Campania de lansare va avea loc pe Aerodromul Gheorghe Banciulescu din Ploiesti.

Inainte de lansare, CanSat-ul pregatit de fiecare echipa va trece printr-o inspectie tehnica ce va determina daca acesta intruneste condițiile impuse pentru dimensiune, greutate, comunicatii radio si parasuta.

Echipa castigatoare a competitiei nationale se va califica direct in finala Competitiei Europene de CanSat 2017, organizata de Agentia Spatiala Europeana.

Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina oficiala ESERO Romania (http://www.esero.ro/) si pe website-ul CanSat (http://www.cansat.eu).

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.