Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Finanţare de 700 de milioane de euro de la BEI pentru proiecte din Balcanii de Vest, în 2018

Publicat: vineri, 09 martie 2018

Banca Europeană de Investiţii (BEI) intenţionează să aloce în acest an finanţări în valoare de aproximativ 700 de milioane de euro pentru proiecte de îmbunătăţire a infrastructurii şi de extindere a legăturilor de transport între ţările din Balcanii de Vest, informează Reuters.

Deţinută de statele membre ale Uniunii Europene, BEI utilizează depozitele de capital ale statelor UE ca garanţie pentru finanţarea împrumuturilor în domeniul cercetării, infrastructurii şi mediului, atât în Europa, cât şi la nivel global.

„Intenţionăm să acordăm credite în valoare de aproximativ 700 de milioane de euro pentru proiecte în infrastructură, energie şi transport în Balcanii de Vest în 2018”, a declarat, vineri, vicepreşedintele BEI, Vazil Hudak, la finalul unei conferinţe în care banca şi-a prezentat activităţile realizate în 2017 în Bulgaria.

Vazil Hudak a precizat că BEI va rămâne concentrată pe întreprinderile mici şi mijlocii, pe continuarea cooperării cu autorităţile publice şi, de asemenea, va sprijini turismul şi informatizarea Balcanilor de Vest, o regiune afectată încă de o imagine negativă.

BEI este cea mai activă instituţie financiară internaţională în regiunea Balcanilor de Vest, cu credite în valoare de aproximativ opt miliarde euro în ultimii zece ani.

„BEI a fost foarte activă în regiune şi credem că este important să sprijinim aceste ţări să-şi continue revenirea economică”, a spus Vazil Hudak, adăugând că BEI este gata să răspundă şi la provocările pe termen lung, precum modificarea climei.

Bulgaria, ţară care la începutul anului a preluat preşedinţia rotativă a UE, a anunţat că va promova mai multe proiecte destinate apropierii statelor din Balcanii de Vest de blocul comunitar. La rândul său, preşedintele BEI, Werner Hoyer, a avut o întâlnire cu premierul bulgar Boiko Borisov, ocazie cu care a promis că BEI se va implica pentru succesul preşedinţiei bulgare şi a priorităţilor sale.

Sofia va găzdui un summit UE-Balcanii de Vest în luna mai, eveniment la care vor participa liderii celor şase state din Balcanii de Vest: Serbia, Muntenegru, Macedonia, Albania, Bosnia-Herţegovina şi Kosovo.

În 2017, BEI a aniversat 25 de ani de la prima sa operaţiune de creditare în România, iar în toată această perioadă instituţia bancară a sprijinit 126 de proiecte la nivel naţional, în timp ce filiala sa, Fondul European de Investiţii, un număr de 56 de operaţiuni. Potrivit datelor oficiale, numai în 2017, sprijinul acordat de Grupul BEI, compus din Banca Europeană de Investiţii şi filiala sa, FEI, s-a ridicat la valoarea de 1,9 miliarde de euro, din care peste 1,3 miliarde de euro au fost reprezentate de împrumuturile BEI, iar 551 de milioane de euro din FEI sub formă de garanţii şi investiţii de capital în întreprinderi mici.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=93846

Publicat de la data mart. 9 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, ECONOMIC, FINANȚE - BĂNCI.

Zona comentariilor

Meteo în țară

25 august 2019, 2:20
 

NNE
Senin
23°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 22°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 60%
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:30
Apus: 20:05
Prognoza 26 august 2019
Zi
 

ENE
Predominant însorit
34°C
Vânt: 14 km/h ENE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 6
Noapte
 

ENE
Predominant senin
18°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 6
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 23-08-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 23, 24, 25 august; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : disconfort termic; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Fenomene vizate: disconfort termicInterval de valabilitate: 23, 24, 25 augustZone afectate: conform textului       În intervalul menționat, disconfortul termic va fi ridicat, iar local […]

Loto

Horoscop

  • 225.586 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team