Firea: Unitățile medicale din București și Ilfov – suprasolicitate; spitalul metropolitan este necesar

Primăria Capitalei și autoritățile din județul Ilfov vor finanța construirea unui spital metropolitan cu 2.000 de paturi, care va costa 300 de milioane de euro, pentru că în această regiune unitățile medicale sunt suprasolicitate, a declarat, marți, edilul Gabriela Firea.

„Primăria Capitalei dorește să preia în administrare Centura Capitalei, să o finanțeze, să o finalizeze. De asemenea, (…) ca și proiecte, municipiul București împreună cu județul Ilfov intenționăm, și am inclus deja primele sume în bugetul actual, construirea unui spital metropolitan, care să deservească pacienții din municipiul București și din județul Ilfov, care să conțină circa 2.000 de paturi și care va costa circa 300 de milioane de euro”, a spus Firea cu ocazia depunerii jurământului de către noul prefect al Capitalei, Adrian Petcu, și cel al județului Ilfov, Marius Cristian Ghincea.

Firea a precizat că acest spital este foarte necesar, deoarece în județul Ilfov există un singur spital, care este subdimensionat.

„Acest spital este foarte necesar, deoarece pentru pacienții din Ilfov există un singur spital, care are un număr mic de paturi și întotdeauna este sufocat și foarte aglomerat, iar la Primăria Capitalei sunt în administrare 19 spitale, care de asemenea au secții suprasolicitate și foarte încărcate. Am făcut această evaluare cu cei mai buni specialiști în domeniu și avem mare nevoie de un spital metropolitan. (…) Cu forțe proprii, pentru a rezolva o necesitate stringentă, vom construi un spital metropolitan pentru metropolă”, a subliniat Firea.

Ea a menționat că este o alegere bună ca noii prefecți de București și Ilfov să depună jurământul împreună, pentru că ei vor colabora pe foarte multe proiecte aflate în derulare la nivelul Primăriei Capitalei.

Noul prefect al Capitalei, Adrian Petcu, și cel al județului Ilfov, Marius Cristian Ghincea, au depus, marți, jurământul de învestire în funcție la sediul Ministerului Afacerilor Interne în prezența ministrului Carmen Dan și a primarului Gabriela Firea.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.