Firul creației. Desene, miniaturi și serigrafii de Cela Neamțu

Începând de marți, 14 decembrie 2021, la parterul Galeriei Senso din București (Calea Victoriei 12C) poate fi vizitată expoziția personală de desene, miniaturi și serigrafii a artistei Cela Neamțu.

Având-o curator pe Ana Daniela Sultana, expoziția cu titlul „Firul creației. Desen, miniatură, serigrafie” face parte din programul expozițional conceput de Ana Ștefania Andronic (BUZU), directorul artistic al Galeriei Senso, și rămâne deschisă publicului până în data de 30 decembrie 2021.

«Recunoscută atât în țară, cât și internațional mai ales pentru tapiseriile sale,Cela Neamțu este un artist complex, cu un parcurs și o devenire ce au coincis cu evoluția artei textilecătre artele majore, fenomen datoratproliferării bienalelor, trienalelor,festivalurilor și altor manifestări dedicate artelor decorative în deceniile recente. Expoziția „Firul creației” reunește desene, miniaturi șiserigrafii, explorând universul plastic al Celei Neamțu din perspectiva acestor modalități de exprimare artistică pe care le abordează pe lângă tapiseria, care a consacrat-o.

Selecția expozițională ne oferă o dublă lectură a operei sale mereu dependentă de un fir și simbolic, și narativ. Simbolic pentru că propune chei de interpretare pentru un imaginar care se hrănește cu forme folclorice, mitologice saubiblice, care evocă desprinderea de material, de materialitate. Narativ pentru că aceste lucrări sunt totodată și o imersie într-un proces de creație extrem de meticulos, care necesită timp și care țese călătorii vizuale deschise spre actualizare ori spre re-citire.

Astfel, prin lucrările Celei Neamțu putem accesa diferite tehnici plasticeși etape de creație ale unei opere deschise, care ne acordă prilejul unor adevărate daruri îmbrăcate în fire de poveste și, mai cu seamă, în fire creatoare.» (Ana Daniela Sultana)

Galeria Senso este o inițiativă a antreprenoarei Anca Vlad, susținută de Fundația FildasArt și farmaciile Catena, prin programul Catena pentru Artă, în calitate de sponsor.

Situată într-o zonă de interes și vizibilitate urbană, pe care le poate spori prin oferta sa culturală, Galeria Senso organizează periodic expoziții însoțite de materiale promoționale – cataloage editate în condiții tehnice deosebite, volume cu caracter monografic, flyere, știri, reportaje și filme de artă care se difuzează pe postul de televiziune online cu același nume. Site-ul www.galeriasenso.ro încorporează platforma unui magazin online și oferă posibilitatea vizionării și achiziționării operelor de artă printr-un singur „click”.

„Aducem arta mai aproape de tine! – este deviza galeriei, în numele căreia ne-am propus să facem o selecție cât mai reprezentativă de autori și opere. Expozițiile organizate la Galeria Senso fac parte dintr-un program complex, deschis cu generozitate tuturor prin care sperăm să se manifeste, autentic și original, o vocație culturală asumată!” – Galeria de Artă Senso, București.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.