Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Fitness sau aerobic?

Publicat: duminică, 06 octombrie 2013

„De mâine mă duc la sală!” – una dintre cele mai folosite minciuni pe lângă „De luni țin dietă!” și „Gata, a fost ultima ciocolată!”. Cu toate că ne grăbim să ne anunțăm familia și să ne informăm prietenii de pe Facebook, realizăm în scurt timp că nu vom face nici acum – la fel ca în ultimele zece dăți –  marele pas. Ne găsim scuze care mai de care mai puternice: nu avem timp, nu știm la ce sală să mergem,  nu avem bani.

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să-l avem în vedere atunci când decidem să facem mișcare într-un club sportiv este alegerea programului. Este important să știm ce probleme avem, ce zone ale corpului trebuie să scape de câțiva centimetri și ce zone trebuie tonifiate. În funcție de aceste criterii, ne alegem programele pe care le vom lucra. Însă primul pas este înțelegerea conceptelor de aerobic și fitness.

Clasele de aerobic sunt clase de grup, în care instructorul antrenează cursanții prin mișcări executate pe ritmul muzicii. Aceste clase au o durată limitată – 50 de minute – iar participanții trebuie să aibă atenția orientată tot timpul spre instructorul care predă. În categoria aceasta intră o mulțime de programe destinate atât persoanelor care își doresc micșorarea masei de țesut adipos și mărirea celei musculare, cât și celor care își propun să se mențină sau să facă mișcare de plăcere. Printre clasele de aerobic găsim următoarele programe: Step, Kangoo Jumps, Zumba, Steel Programs, Cardio & Tone, Indoorwalking ș.a.

Fitness-ul este un concept foarte popular printre reprezentanții genului masculin. O sală de fitness este o incintă din cadrul unui club sportiv în care se găsesc aparate precum biciclete, bănci multifuncționale sau benzi de alergare. În această sală, cursanții pot lucra liber la aparatele disponibile, fără să fie necesară prezența unui instructor în timpul antrenamentului când cursantul se familiarizează deja cu aparatele. Totuși, instructorul are un rol foarte important în antrenament, oferind indicații clientului, în funcție de ce rezultate dorește acesta să obțină. Durata unei vizite la sala de fitness este nelimitată, iar cursantul poate lucra cât dorește sau cât i se recomandă de către instructor. Principalul rol al aparatelor de fitness este întărirea masei musculare.

Acum, că știți ce reprezintă aceste două concepte, sper să deveniți mai încrezători, iar următorul lucru pe lista voastră de cumpărături să fie un abonament la sală.

Avertisment: sala îți dă dependență și trebuie „consumată” în cantități potrivite fiecăruia dintre noi!

Foto: 12fitnessgym.ro; fitness-god.ro

Ruxandra BOBLEAGĂ, ruxandrabobleaga.wordpress.com

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=15906

Publicat de la data oct. 6 2013. Categorii CALEIDOSCOP, LIFE & STYLE, LIFESTYLE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

29 ianuarie 2020, 11:54
 

V
Noros
7°C
14 km/h
Perceput de temperatură: 2°C
Presiunea: 1000 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 14 km/h V
Rafale de vânt: 14 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 7:38
Apus: 17:20
Prognoza 30 ianuarie 2020
Zi
 

V
Parţial însorit
10°C
Vânt: 7 km/h V
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

VSV
Parţial noros
-1°C
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Avertizare nowcasting
    COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 28-01-2020 Ora : 23 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 23:00 si 05:00 In zona : Județul Cluj: zona de munte de peste cota 1800 m; Se vor semnala : ninsoare moderată cantitativ și intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de peste 110...120 km/h, viscolind şi spulberând zăpada, […]
  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 28-01-2020 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 28 ianuarie, ora 20:00 - 29 ianuarie, ora 18:00; Zonele afectate : îndeosebi în zona montană înaltă; Fenomene : intensificări susținute ale vântului și precipitații moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare; Mesaj : ATENȚIONARE METEOROLOGICĂCOD GALBEN Interval […]

Loto

Horoscop

  • 259.748 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team