Florin Șoavă, „Pep din Bănie”!


„Nici nu îmi dădeam seama cât de greu este în meseria de antrenor! Este o muncă titanică!”
 sunt primele vorbe ale lui Florin Șoavă, un tehnician care a luat-o de jos și care pas cu pas vrea să facă performanță in noua lui meserie. „A fost bună trecerea de la jucător la antrenor pentru că asta îmi doream. Deja am aproape 3 ani de experiență și îmi fac ucenicia de jos, cu mare plăcere și îmi doresc să urc cât mai sus. Cu siguranță va veni și momentul meu, iar atunci trebuie să fiu pregătit din toate punctele de vedere”, ne spune Șoavă, antrenor la CSO Filiași în seria 3 a Ligii a III-a.

Jucător liniștit, antrenor vulcanic!

Nu degeaba se spune că meseria de antrenor este total diferită de cea de jucător.  Deși a bifat  ca fotbalist 145 meciuri în Liga 1, 22 partide sub tricolor și peste 100 partide la nivel înalt în spațiul ex-sovietic la diverse cluburi, Șoavă a văzut pe pielea lui cum este să treci pe banca tehnică. „Ca jucător eram mai liniștit, dar ca antrenor sunt mai impulsiv, dar încerc sa imi impun să fiu mai calm, că nu vreau să am problemele pe care le au alți antrenori.” recunoaște Șoavă.

„Îl știam foarte bine și știam că a mai antrenat la Podari, la Roșiori și la grupe de copii, CFR Gaz Craiova, știam că își dorește să ajungă un antrenor foarte mare, se specializează, citește și se informează  zilnic și sunt convins că în cațiva ani va ajunge să antreneze la un nivel mult mai mare!” ne spune Florin Spânu, președintele clubului CSO Filiași.

Îl admiră pe Guardiola

Șoavă admite că a furat meserie de la toți antrenorii cu care a lucrat, dar că ii place foarte mult stilul lui Guardiola. Are gânduri mari și vrea să facă din echipa lui a doua echipă a Olteniei, după CS U Craiova. „Jucătorii, când ies de pe teren, să poată să mă privească în ochi și să fie mulțmiți căț au dat totul pe teren. Îmi place stilul lui Guardiola, să pasez și să îmi domin adversarul. Nu mă apăr și dacă e să pierd, să pierd cu 3 la 2 sau 4 la 3 decât cu 1 la 0!”

Are un portar excentric

La Filiași este un stadion, dar în construcție, iar echipa joacă meciurile de pe teren propriu, la Ișalnița, pe o baza deținută de fostul mare internațional Gabriel Boldici. In lotul echipei sunt mulți jucători tineri, dar și oameni cu experianță, cu care se vrea promovarea în liga secundă. Portarul Sorin Mogoșanu surprinde cu ghetele în două culori și cu superstițiile inedite. „Ghetele în două culori îmi plac mie…Înainte de meciuri nu ne tăiam unghiile, nu ne bărbierim sau nu ne tundem, fiecare cu superstitiile lui”! recunoaște portarul echipei lui Șoavă, Sorin Mogoșanu.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.