Flutur: Actuala guvernare USL este un adevărat haos

Liderul democrat liberalilor suceveni, senatorul Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că actuala guvernare USL şi liderii acestei alianţe nu sunt preocupaţi de rezolvarea problemelor României.

Flutur a spus că USL îşi foloseşte energiile pentru certuri interne, nu pentru găsirea de soluţii la problemele României.

“Scandalul din USL se amplifică, în timp ce interesul şi capacitatea USL de rezolvare a problemelor ţării scad sub cota de avarie. Cuvântul care descrie cel mai bine guvernarea USL este haos. Preţurile au crescut, şomajul a crescut, fiscalitatea a ajuns împovărătoare, mari societăţi sunt în pragul falimentului, dar USL se ocupă cu certuri interne. Problemele românilor sunt în coada agendei USL, dacă nu cumva au ieşit complet de pe această agendă”, a precizat Gheorghe Flutur.

El a adăugat că actualul conflict dintre Crin Antonescu şi Victor Ponta demonstrează clar că cei doi sunt nişte oameni politici iresponsabili şi incompetenţi. Flutur a arătat că în loc să-şi folosească energiile pentru a rezolva problemele României, Antonescu şi Ponta se ceartă şi aduc noi probleme ţării şi guvernării.

“Cearta dintre ei nu-i va face însă pe români să uite că USL îşi încalcă în fiecare zi promisiunile electorale şi că nivelul de trai în România scade constant. De la 1 aprilie au crescut prețurile la bere și țigări iar în spitale s-a introdus coplata. Tot de la 1 aprilie s-au scumpit pașapoartele, taxele de pod peste Dunăre și gazele pentru consumatorii non-casnici. Creșterea accizelor la țigări și bere trebuia să se aplice de la 1 iulie. Guvernul USL este cel care a decis decalarea calendarului cu trei luni pentru a genera încasări suplimentare la buget. Scumpirea cu 5% a gazelor pentru consumatorii industriali, non-casnici, va genera scumpiri în lanț la toate produsele. O nouă majorare, atât pentru consumatorii casnici cât și pentru cei non-casnici urmează să intre în vigoare începând cu 1 iulie. Din aprilie 2012 şi până în ianuarie 2013, majoritatea produselor alimentare s-au scumpit. Cartofii cu 83%. Pe următoarele locuri se situează în ordine grâul (39%), fasolea (36%), porumbul (32%), carnea de pasăre (26%) și ouăle de găină (23%). Benzina s-a scumpit cu 8%, iar motorina s-a scumpit cu 1,3% din aprilie anul trecut și până acum. Acest lucru s-a întâmplat în condițiile în care atât prețul mediu european al benzinei, cât și cel al motorinei au scăzut”, a ţinut să precizeze preşedintele PDL Suceava. Gheorghe Flutur a mai spus că USL nu a spus un cuvânt despre toate aceste scumpiri nici în campania electorală și nici în timpul Guvernului Ponta 1.

El a subliniat că marea majoritate a scumpirilor sunt generate de Guvernul Ponta şi de modificările fiscale anunțate de pe o zi pe alta.

“USL nu a spus un cuvânt nici despre creșterea taxelor și impozitelor locale, pe care le-a infirmat chiar cu putere, despre birurile puse în spatele fermierilor și agricultorilor din România, despre impozitele IMM-urilor sau despre timbrul de mediu. Creșterile de salarii și pensii nu acoperă nici măcar o treime din creșterile de prețuri prognozate pentru acest an. USL a provocat creșteri de prețuri și inflație tocmai pentru a da cu o mână românilor și a lua cu două înapoi”, a încheiat Flutur.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.