Formarea profesională continuă în domeniul ajutorului de stat, finanţată din fonduri europene

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) va asigura pregătirea continuă a circa 400 de experţi în domeniul ajutorului de stat prin intermediul unui proiect în valoare totală de aproximativ 2,8 milioane de lei, finanţat din fonduri europene. Persoanele care vor beneficia de pregătire continuă vor fi selectate din rândul angajaţilor instituţiilor implicate în gestionarea fondurilor europene: Autorităţi de Management, Organisme Intermediare, Autoritatea de Certificare şi Plată din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, Autoritatea de Audit din cadrul Curţii de Conturi a României, respectiv Ministerul Fondurilor Europene.

Rolul proiectului ANFP este de a contribui la îndeplinirea condiţionalităţilor ex-ante în domeniul ajutorului de stat şi de a sprijini procesul de consolidare a capacităţii administrative de implementare şi aplicare a legislaţiei Uniunii Europene în domeniul ajutorului de stat.

Proiectul ANFP, intitulat “Creşterea eficacității aplicării legislației Uniunii Europene în ceea ce privește ajutoarele de stat, prin formarea aplicată a experţilor implicaţi în gestionarea fondurilor europene”, este finanţat din fonduri europene contractate prin intermediului Programului Operaţional Asistenţă Tehnică. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 2,8 milioane de lei, din care finanţarea nerambursabilă reprezintă peste 2,38 milioane de lei, iar contribuţia beneficiarului este de circa 0,42 milioane de lei.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.