Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Forum economic ”România-Italia, redăm încrederea investitorilor străini și români din diaspora în economia românească’”

Publicat: vineri, 12 octombrie 2018

CCIRO Italia în colaborare cu: Consiliul Județean Prahova, Academia Europeană pentru Relații Economice și Culturale din Roma (AEREC) și Camera de Comerț și Industrie Prahova organizează vineri, 12 octombrie forumul economic “România-Italia, redăm încrederea investitorilor străini și români din diaspora în economia românească”. Evenimentul va fi organizat la Ploiești în incinta Consiliului Județean Prahova (Palatul Administrativ), Sala „Europa”.

La eveniment vor participa oficialități, autorități publice, oameni de afaceri și operatori economici italieni din mai multe domenii de activitate (construcții, transport, agricultura, managementul deșeurilor, turism și operatori ai sistemului de sănătate din Italia) interesați în dezvoltarea unor investiții sau parteneriate de business în economia românească. Printre cei 150 de participanți vor fi prezenți și oameni de afaceri români din Italia interesați în a găsi soluții pentru realizarea unor investii în România.

Click AICI pentru a deschide revista “InfoCameraItalia” cu catalogul evenimentului.

Vineri, 12 octombrie, ora 09:30, organizatorii și reprezentanții Guvernului României vor prezenta politicile statului român pentru sprijinirea și atragerea investițiilor străine. Totodată, va fi prezentat sprijinul guvernului pentru internaționalizarea mediului de afaceri autohton românesc, cu precădere pe relația schimburilor economice România – Italia.

Programul Guvernului României pentru dezvoltarea economică și sprijinirea mediului de afaceri reprezintă obiectivul principal din cadrul lucrărilor forumului“Redăm încrederea investitorilor străini în economia românească”, participanții având ocazia să obțină toate informațiile, noutățile legislative și programul Guvernului României pentru atragerea și sprijinirea de noi investiții.

Ora 11:00, reprezentanții mediului de afaceri român și italian vor prezenta propriul know-how în vederea identificării unor parteneriate și soluții de finanțare pentru dezvoltarea unor afaceri în România. Oameni de afaceri români din Italia vor iniția cu această ocazie procedurile de parteneriate și vor accesa noul program “Redăm încrederea oamenilor de afaceri români din străinătate în economia românească”. Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii este invitat să prezinte în cadrul lucrărilor forumului extinderea programului, în special către oamenii de afaceri români din străinătate.

Ora 16:30, oficialitățile și participanții la lucrările forumului economic se vor deplasa la Parcul Memorial Constantin Stere – Bucov unde vor asista la ceremonia inaugurării monumentului ce îl reprezintă pe Pantelimon Halippa – erou al Marii Uniri. Monumentul este realizat de Consiliul Județean Prahova în cooperare cu Societatea Cultural-Istorică “Mihai Viteazul”.

Sâmbătă, 13 octombrie ora 09:30 – 12:00 la sediul Camerei de Comerț și Industrie Prahova – Sala Europa, vor continua lucrările forumului economic cu întâlniriB2B între oameni de afaceri români și străini, fiind totodată prezentată rezoluția lucrărilor forumului economic “România-Italia, redăm încrederea investitorilor străini și români din diaspora în economia românească”

Participarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=104964

Publicat de la data oct. 12 2018. Categorii ECONOMIC, FINANȚE - BĂNCI.

Zona comentariilor

Meteo în țară

24 mai 2019, 17:06
 

V
Furtună
20°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 19°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 63%
Vânt: 7 km/h V
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 5:40
Apus: 20:46
Prognoza 25 mai 2019
Zi
 

VSV
Furtună
24°C
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 6
Noapte
 

VSV
Predominant senin
13°C
Vânt: 0 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 6
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 23-05-2019 Ora : 12 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 23 mai, ora 12 – 24 mai, ora 22; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate; Mesaj : ACTUALIZAREINFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 23 mai, ora 12 – 24 mai, ora […]

Loto

Horoscop

  • 211.016 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team