Fostul ambasador al SUA în România, Mark Gitenstein, despre politicienii români și nu numai

Românii sunt exact la fel ca în 2009 şi nu se vor hotărî decât în ultima clipă, ceea ce va face ca rezultatul alegerilor prezidenţiale să nu fie ştiut până în ultima seară, a declarat, duminică, în emisiunea “După 20 de ani” de la Pro TV, fostul ambasador al SUA în România, Mark Gitenstein.

“Pentru că românii sunt, prin natura lor – şi ştiu asta pentru că tatăl me era român, un român foarte tipic – nu se hotărăsc decât în ultima clipă. Pe de altă parte, au opinii ferme. Cred că românii sunt exact la fel. Nu vom şti până în ultima seară”, a spus Gitenstein. De asemenea, acesta susține că are îndoieli în ceea ce privește apariția unui candidat-surpriză, care să influenţeze rezultatul alegerilor: „Am îndoieli în privinţa asta. Cred că am şti deja. Oricum, vom afla în următoarele săptămâni dacă există un candidat-surpriză care să influenţeze rezultatele. Dar cred că, dintre candidaţii discutaţi, nu voi da nume aici, toţi au alegătorii lor. În prima rundă vor fi destul de divizaţi”.

Despre ruperea USL, Gitenstein a menționat: „Domnul Antonescu şi domnul Ponta au avut nevoie de mult talent ca să menţină alianţa. Poziţiile abordate de ei…unul dintre partide e liberal, celălalt e de centru-stânga, aşa că tensiunile au fost mari, de la bun început. Cred că a fost nevoie de mult talent pentru a menţine coaliţia, mai ales din partea prim-ministrului…Întotdeauna am zis că nu va rezista mult”.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.