Fostul cinema Gloria, în haine noi

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a inaugurat duminică seară sala multifuncțională de spectacole din spațiul fostului cinematograf Gloria.

‘Vă mulțumesc că ați venit (…) la faimosul odată cinema Gloria, care, din nefericire, din lipsa investițiilor ajunsese acum ceva vreme o ruină. O clădire abandonată, o clădire în paragină. Acum doi ani de zile, primăria sectorului 3, domnul primar Robert Negoiță, a preluat în administrare această clădire și într-un timp record a adus-o în situația de a fi una dintre bijuteriile spațiului cultural al Capitalei. Începând de astăzi, fostul cinema Gloria, care a fost închis din cauza faptului că nu s-a mai investit în el, se redeschide pentru toți bucureștenii. Este o sală multifuncțională, cu 406 locuri, iar aici în fața clădirii, pe parcursul verii se vor organiza evenimente culturale deosebite”, a spus Firea.

Ea a adăugat în noua sală se vor juca piese de teatru, vor fi proiectate filme și vor avea loc spectacole.

„Programul de investiții pentru evenimentele culturale din Capitală este unul generos. Primăria Capitalei a alocat un buget de aproape 30 de milioane de euro pentru teatrele din București și sunt mândră că în acest moment putem să spunem că facem și noi eforturi pentru ca Bucureștiul să devină cu adevărat, nu doar în teorie, o capitală culturală europeană”, a susținut primarul general al Capitalei.

La rândul său, primarul sectorului 3 Robert Negoiță a afirmat că investiția în noua sală multifuncțională a costat mai puțin de 3 milioane de euro.

„Această investiție, cu extindere, consolidare, cu tot, a costat mai puțin de 3 milioane de euro, cu TVA cu tot, 11 milioane și ceva de lei. Ca să avem un termen de comparație, mă uitam pe internet, Teatrul Național, fără extindere, doar consolidare, a costat 60 de milioane de euro. Deci avem satisfacția nu doar de a fi realizat așa ceva, dar și de a face-o cu bani foarte puțini. Am făcut deja înștiințare către Primăria generală pentru că o dăm către Institutul de Cultură al primăriei Generale pentru a intra în circuitul Institutelor de teatru din București”, a susținut Negoiță.

Cu ocazia inaugurării noii săli, Teatrul Metropolis susține duminică seară spectacolul ‘Podu” în regia lui Horațiu Mălăele, spectacol la care asistă atât primarul general Gabriela Firea, însoțită de soțul său Florentin Pandele, cât și primarul sectorului 3 Robert Negoiță.

Sursa: AGERPRES

Foto: B365

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.