FPTS cere turism pe litoralul românesc specializat pe categorii de turiști

Stațiunile de pe litoral suferă de lipsa de colaborare dintre privat și autorități și de aceea înființarea unor consilii de administrație comune reprezintă o urgență pentru turismul românesc. Acest gen de organisme funcționează eficient și în Bulgaria pentru că așează la aceeași masă investitorii din turism, autoritatea locală, poliția și toate organismele din zonă fără a căror implicare stațiunile au de suferit.

O stațiune nu poate fi amenajată corespunzător dacă factorii implicați nu comunică între ei și iau decizii independent sau, mai rău, nu iau nicio decizie. Puzzle-ul reprezentat de organizarea unei stațiuni nu poate fi asamblat doar de investitori, după cum nu poate cădea doar în sarcina autorităților locale.

În plus, stațiunile de pe litoral sunt la această oră un amestec de diferite atracții, iar specializarea lor ar ajuta la o mai bună orientare a turiștilor, dar și la organizarea lor eficientă. Așa cum Mamaia a devenit destinația distracției, și celelalte stațiuni trebuie să-și identifice potențialul și să se aplice pe o temă specifică pentru a deveni mai atractive. În felul acesta, litoralul românesc va fi mai divers și va oferi locații amenajate special pentru familii cu copii, pentru cei care au nevoie de tratament sau pentru adolescenți, atâta vreme cât e evident că oferta pentru aceste categorii de turiști trebuie să fie diferită.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.