France 3: România, sub supraveghere europeană din cauza corupției!

 

 

Jurnaliștii de la France 3 au relatat printr-un reportaj situația în care se află România, care a preluat președinția rotativă a Uniunii Europene, de la 1 ianuarie. Ei au relatat că România se află sub supravegherea Europei, protestatarii de la București s-au mobilizat împotriva corupției și cer sprijinul Europei.

 

Din București (România), se cere sprijinul Europei.  De sub statuia regelui Carol I, pe ninsoare, 600 de demonstranți au venit să „sărbătorească” în felul lor preluarea președinției Uniunii Europene.

 

Printre sloganuri: respingerea corupției și a proiectului de lege prin care se acordă amnistie politicienilor condamnați. Jurnaliștii povestesc și despre demiterea procurorului anticorupție, Laura Codruța Kovesi, notează France 3.

 

Puțin câte puțin, guvernul dezmembrează arsenalul împotriva corupției. Se fac presiuni asupra magistraților, martorilor și denunțătorilor, mai relatează jurnaliștii din hexagon.

 

Guvernul de la București pretinde că respectă independența sistemului judiciar, iar acum se vrea întărirea relațiilor cu judecătorii români. Totuși, acest lucru nu convinge la Bruxelles, care evocă o scădere a statului de drept și că București-ul este sub supraveghere.

    
 
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.