FRANȚA: Efectivele Sentinelle vor fi menținute, dar cu alte reguli

Efectivele operațiunii de securitate „Sentinelle”, care mobilizează în prezent 7.000 de militari în toată Franța, vor fi menținute, dar urmează să fie modificate regulile lor de funcționare, a declarat luni seara șefa de la Apărare, Florence Parly, la postul de televiziune BFM TV, citat de Reuters.

Ministrul apărării va prezenta în această săptămână președintelui Emmanuel Macron propuneri pentru o reorganizare „în profunzime” a „Sentinel”, cerută de acesta la 13 iulie, pentru o „mai mare eficiență operațională, ținând cont de evoluția amenințării” teroriste.

„Ceea ce încercăm să facem prin sistemul Sentinel (…), aceasta este și mai multă eficiență a efectivelor desfășurate în prezent, întotdeauna la momentul potrivit și în locul potrivit”, a declarat Florence Parly, fără să dezvăluie conținutul proiectului său.

Întrebată dacă actualele efective militare — 10.000 de soldați, inclusiv 3.000 în rezervă — vor rămâne la nivelul din prezent, ea a răspuns: „Acestea vor fi menținute”.

„Este vorba de o reorganizare, regulile de funcționare vor fi diferite pentru ca ele (aceste forțe) să fie mai agile, mai flexibile”, a adăugat ministrul apărării francez.

Dispozitivul a fost instalat după atentatele din ianuarie 2015 de la Paris, dar întrebări cu privire la eficiența sa au început să apară în urma atacurilor teroriste asupra militarilor aflați în misiune de patrulare, „ținte” predilecte în ultimul timp pentru jihadiști.

Al șaselea atac de acest fel a avut loc la 9 august în Levallois-Perret (Hauts-de-Seine). Un individ la volanul unei mașini a intrat în plină viteză într-un grup de militari, rănind șase dintre ei.

Sursa: AGERPRES

Foto: France 3 Régions

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.