Franța extinde prin lege supravegherea cetățenilor

Guvernul Franței a aprobat o lege care extinde puterile de supraveghere ale autorităților. Ca urmare, autoritățile franceze au inclus supravegherea extinsă în noua lege împotriva terorismului.

Republica intenționează să-și furnizeze sieși toate mijloacele de a lupta împotriva terorismului islamic”, argumentează premierul Jean Castex.

Legea oficializează măsuri care sunt testate de ceva vreme și include, printre altele, controlul individual, măsuri de supraveghere și mai ales o pevedere care i-a alarmat pe unii reprezentanți ai organizațiilor care apără drepturile omului – „vizitele” la domiciliu de fiecare dată când există o suspiciune de activitate teroristă.

Patrice Spinosi, avocat în cadrul Ligii Drepturilor Omului din Franța, susține că „nu prin monitorizarea întregii populații se poate preveni radicalizarea. Astăzi construim, în deplină cunoștință de cauză, eșafodajul înrobirii de mâine a populației”.

De partea cealaltă, ministrul de Interne a replicat – în publicația Journal du Dimanche – că „din moment ce toate companiile folosesc algoritmi cu date ale utilizatorilor, de ce n-ar putea face asta și statul?”.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.