Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

FSANP: De vineri membrii sindicatelor afiliate se vor afla în grevă japoneză

Publicat: joi, 09 august 2018

Membrii organizaţiilor afiliate Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) se vor afla începând de vineri în grevă japoneză, în semn de protest faţă de „lipsa de interes a autorităţilor” pentru soluţionarea problemelor din penitenciare, reaminteşte FSANP, joi, printr-un comunicat de presă.

„Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor solicită demiterea lui Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, pe care-l consideră principalul vinovat pentru ceea ce este un adevărat act de subminare a sistemului penitenciar”, se arată în comunicat.

Lista de revendicări a FSANP cuprinde, printre altele, condiţii de lucru mai bune şi plata orelor suplimentare restante, relevă sursa citată.

Conform FNSAP, ministrul Justiţiei a promis în urmă cu un an standarde privind condiţiile de lucru în penitenciare şi un plan multianual de investiţii, însă bugetul pentru investiţii s-a redus la jumătate.

FSANP afirmă că, în continuare, sunt peste un milion de ore suplimentare restante neplătite. „Ministrul Justiţiei s-a angajat acum şase luni ca reacţie la refuzul unor colegi de a intra în serviciu că acestea vor fi plătite, dar nu s-a ţinut de cuvânt”, se arată în comunicat.

De asemenea, FSANP solicită reluarea concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de management superior şi încetarea „practicii de vasalizare prin împuterniciri, unele deja ilegale prin depăşirea limitei de 1 an permisă de lege”.

Eliminarea „discriminărilor salariale” reprezintă altă revendicare a sindicaliştilor. „Cerem aplicarea legii cadru a salarizării (L153/2017) şi pentru personalul din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, începând cu octombrie 2018”, relevă sursa citată.

În ceea ce priveşte aprobarea Statutului poliţistului de penitenciare, FSANP cere Ministerului Justiţiei să includă şi observaţiile sindicatelor în proiectele transmise.

„Cerem eliminarea din legislaţie a scamatoriei legislative prin care, începând cu 15 septembrie 2017, au fost reduse cu peste 30%, prin ordonanţă de urgenţă, pensiile angajaţilor din penitenciare, poliţiştilor şi militarilor”, mai transmite FNSAP.

FSANP mai solicită plata integrală a orelor suplimentare curente. „Cerem ministrului Justiţiei să aplice corect prevederea legală obţinută în Parlament de către sindicate referitor la plata orelor suplimentare, din ordinul acestuia (OMJ 2721/2018) fiind practic eliminate arbitrar de la plată peste 50% dintre orele suplimentare nerecuperate în termen de 60 de zile”, se mai arată în comunicat.

Potrivit federaţiei sindicale, în cazul în care autorităţile nu reacţionează, calendarul acţiunilor de protest va fi continuat cu pichetări, mitinguri, acţiuni în justiţie şi plângeri penale, astfel: în intervalul 27 august-27 septembrie – pichetarea penitenciarelor de către 50 – 100 de angajaţi în uniformă; 1-10 septembrie – depunerea unor acţiuni în instanţă şi plângeri penale din partea tuturor sindicatelor membre; 3 octombrie 2018 – miting în uniformă la Ministerul Justiţiei şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor cu marş de protest între cele două instituţii; începând cu octombrie – refuzul de a intra în serviciu în toate penitenciarele în care nu este asigurat personalul necesar pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a misiunilor.

Sursa: AGERPRES

Foto: Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=101780

Publicat de la data aug. 9 2018. Categorii ACTUALITATE, ALEGEREA NOASTRA.

Zona comentariilor

Meteo în țară

17 noiembrie 2018, 3:29
 

NE
Noros
0°C
14 km/h
Perceput de temperatură: -6°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 14 km/h NE
Rafale de vânt: 14 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:14
Apus: 16:46
Prognoza 18 noiembrie 2018
Zi
 

ENE
Înnourat
5°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

NE
Zăpadă
-1°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 16-11-2018 Ora : 20 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 20:00 si 02:00 In zona : Județul Constanta;Județul Tulcea; Se vor semnala : intensificări ale vântului care vor atinge şi depăşi la rafală viteze de 55 - 65 km/h
  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 15-11-2018 Ora : 13 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 16 noiembrie, ora 05 – 18 noiembrie, ora 12; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : vreme deosebit de rece, ninsori și intensificări ale vântului la munte, precipitații slabe mixte în zonele joase de relief; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Fenomene vizate: […]

Loto

Horoscop

  • 149.935 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team