Fukushima: scurgerea de apă toxică, ridicată la nivelul trei pe scara internațională

Scurgerea de apă puternic radioactivă dintr-un rezervor al centralei nucleare de la Fukushima a determinat Autoritatea pentru Reglementare Nucleară (NRA) din Japonia să ridice acest incident la nivelul trei pe scara internaţională a gravităţii evenimentelor nucleare.

Scurgerea de apă toxică de la Fukushima a fost inițial clasificată la nivelul unu pe scara ce cuprinde şapte nivele. Nivelul trei declarat acum corespunde unei „scurgeri a unei cantitati mari de materie radioactiva în interiorul instalației”.

Centrala de la Fukushima deține 300 de rezervoare unde este stocată apa radioactivă. În urmă cu o săptămână s-a constatat că unul dintre rezervoare a pierdut circa 300 de tone de apă contaminată.

Apa a rupt o barieră subterană, se ridică aproape de suprafaţă şi depăşeşte limitele admise privind radioactivitatea, a declarat în urmă cu o săptămână Shinji Kinjo, şeful unui grup operativ al Autorităţii de Reglementare Nucleară (NRA).

Autoritatea pentru Reglementare Nucleară (NRA) din Japonia a luat aceasta decizie dupa ce s-a consultat cu Agenția Internațională de Energie Atomică de la Viena, scrie CNN.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.