Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Funcția de președinte al CA al SRR și SRTV, separată de cea de director general

Publicat: marți, 20 iunie 2017

Senatul, în ședința plenului de marți, a adoptat, în calitate de for decizional, o propunere legislativă de modificare a Legii de organizare și funcționare a SRTv și SRR, prin care funcția de președinte al Consiliului de Administrație este separată de cea de director general.

Noul proiect de act normativ prevede că funcția de director general se ocupă pe baza unei selecții de proiecte de management, iar durata mandatului este de 4 ani.

Conform amendamentelor adoptate în Comisia de cultură a Senatului, pe timpul exercitării mandatului membrii CA sunt obligați să renunțe la calitatea de membru de partid sau, după caz, de membru în structurile de conducere ale organizațiilor sindicale.

De asemenea, în propunerea legislativă sunt prevăzute criterii profesionale pentru viitorii membri ai Consiliilor de administrație ale SRR și SRTV, printre care experiență profesională de minimum 5 ani în unul dintre domeniile mass-media, cultural, comunicare, relații publice, educație, economico-financiar sau juridic, experiență managerială.

Liderul grupului PSD din Senat, Mihai Fifor, a propus marți retrimiterea la Comisie a acestei propuneri legislative, dar a revenit și a cerut dezbaterea și votarea acestui act normativ.

Într-un raport suplimentar al Comisiei de cultură întocmit în urma ședinței acestei comisii din 13 iunie a fost votat un amendament al UDMR referitor la emisiunile în limbile minorităților.

„A fost un amendament de la UDMR care a solicitat să se spună explicit că din sumele primite cele două instituții vor finanța și emisiunile în limbile minorităților și nu este niciun fel de problemă, oricum se întâmplă, dar e bine că este spus și negru pe alb în lege”, a explicat la acea dată Lucian Romașcanu, președintele Comisiei pentru cultură a Senatului.

În expunerea de motive a actului normativ, inițiatorii — un grup de parlamentari PSD — își exprimă speranța că „aceste criterii vor conduce la creșterea eficienței acestor structuri și la diminuarea în desemnarea acestora a influenței politicului, influență atât de incriminată de-a lungul timpului, pe drept sau pe nedrept”.

Propunerea legislativă care a fost adoptată tacit de Camera Deputaților, pe data de 4 mai 2016, a trecut marți de Senat cu 86 de voturi pentru, 1 împotrivă și 26 de abțineri.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=82187

Publicat de la data iun. 20 2017. Categorii Cultură, CULTURĂ.

Zona comentariilor

Text To Speech

Meteo în țară

24 martie 2019, 9:50
 

V
Soare
10°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 12°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 25%
Vânt: 7 km/h V
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 3
Răsarit: 6:12
Apus: 18:32
Prognoza 25 martie 2019
Zi
 

SV
Parţial însorit
21°C
Vânt: 7 km/h SV
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 5
Noapte
 

VNV
Parţial înnourat
6°C
Vânt: 4 km/h VNV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 5
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 196.587 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team