Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Funcția de președinte al CA al SRR și SRTV, separată de cea de director general

Senatul, în ședința plenului de marți, a adoptat, în calitate de for decizional, o propunere legislativă de modificare a Legii de organizare și funcționare a SRTv și SRR, prin care funcția de președinte al Consiliului de Administrație este separată de cea de director general.

Noul proiect de act normativ prevede că funcția de director general se ocupă pe baza unei selecții de proiecte de management, iar durata mandatului este de 4 ani.

Conform amendamentelor adoptate în Comisia de cultură a Senatului, pe timpul exercitării mandatului membrii CA sunt obligați să renunțe la calitatea de membru de partid sau, după caz, de membru în structurile de conducere ale organizațiilor sindicale.

De asemenea, în propunerea legislativă sunt prevăzute criterii profesionale pentru viitorii membri ai Consiliilor de administrație ale SRR și SRTV, printre care experiență profesională de minimum 5 ani în unul dintre domeniile mass-media, cultural, comunicare, relații publice, educație, economico-financiar sau juridic, experiență managerială.

Liderul grupului PSD din Senat, Mihai Fifor, a propus marți retrimiterea la Comisie a acestei propuneri legislative, dar a revenit și a cerut dezbaterea și votarea acestui act normativ.

Într-un raport suplimentar al Comisiei de cultură întocmit în urma ședinței acestei comisii din 13 iunie a fost votat un amendament al UDMR referitor la emisiunile în limbile minorităților.

„A fost un amendament de la UDMR care a solicitat să se spună explicit că din sumele primite cele două instituții vor finanța și emisiunile în limbile minorităților și nu este niciun fel de problemă, oricum se întâmplă, dar e bine că este spus și negru pe alb în lege”, a explicat la acea dată Lucian Romașcanu, președintele Comisiei pentru cultură a Senatului.

În expunerea de motive a actului normativ, inițiatorii — un grup de parlamentari PSD — își exprimă speranța că „aceste criterii vor conduce la creșterea eficienței acestor structuri și la diminuarea în desemnarea acestora a influenței politicului, influență atât de incriminată de-a lungul timpului, pe drept sau pe nedrept”.

Propunerea legislativă care a fost adoptată tacit de Camera Deputaților, pe data de 4 mai 2016, a trecut marți de Senat cu 86 de voturi pentru, 1 împotrivă și 26 de abțineri.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=82187

Publicat de la data Iun 20 2017. Categorii Cultură, CULTURA.

Zona comentariilor

Meteo în țară

RSS De la ANM:

  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 18-03-2018 Ora : 7 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 18 martie, orele 08 – 23 Zonele afectate : conform textului și hărții Fenomene : precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, răcire accentuată Mesaj : MESAJ 2 ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ   COD GALBEN         În intervalul menționat vor fi […]

18 martie 2018, 8:12
 

ENE
Noros
1°C
32 km/h
Perceput de temperatură: -8°C
Presiunea: 1000 mb
Umiditate: 80%
Vânt: 32 km/h ENE
Rafale de vânt: 54 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:23
Apus: 18:25
Prognoza 19 martie 2018
Zi
 

ENE
Grindine
1°C
Vânt: 18 km/h ENE
Rafale de vânt: 36 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

NE
Ploaie cu zăpadă
-1°C
Vânt: 18 km/h NE
Rafale de vânt: 29 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 77.980 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team