Serviciu informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Fundația Dan Voiculescu premiază inovatorii secolului XXI 

Publicat: vineri, 21 septembrie 2018

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României și Salonul Auto București și Accesorii lansează cea de-a V-a ediție a Concursului de Idei Inovative pentru Industria Automobilelor, Bursa SAB – ”Propulsăm viitorul”.
Tema acestei ediții este ”ECO-mobilitate”! Cei care pot să demonstreze că sunt inovatorii secolului XXI, printr-un proiect EcologicCompetitiv și Original, sunt invitaţi să trimită, pe adresa de e-mail: office@fundatiadanvoiculescu.ro, ideea/conceptul lor pentru vehiculul viitorului.
Sunt acceptate propuneri pentru orice tip de vehicul motorizat sau terestru, echipament sau componentă care ar putea schimba viitorul transportului autonom.
Cea mai impresionantă inovație din domeniul auto va fi rasplatită cu o bursă în valoare de 10.000 de lei, care va fi oferită în cadrul Salonului Auto București și Accesorii, cel mai reprezentativ eveniment dedicat industiei auto din România, defășurat în perioada 11-21 octombrie 2018.
Calendarul concursului:
Etapa 1: Perioada prevazută pentru depunerea dosarelor în vederea participării la concurs:17.09.2018 – 17.10.2018
Etapa 2: Perioada de evaluare a proiectelor participante: 18 – 19.10.2018
Etapa 3: Anunțarea câștigătorului și înmânarea premiului în cadrul unei ceremonii – 20.10.2018
Criteriile care vor fi folosite în procesul de evaluare a propunerilor sunt:

 • Noutatea produsului

 • Aplicabilitatea acestuia în viața reală

 • Gradul de utilitate al acestuia

 • Posibilitatea de comercializare și realizare în serie

 • Existența soluțiilor de punere în practică

Evaluarea aplicaţiilor va fi făcută de către o comisie formată din 3 membri, experți din domeniul auto.
Cercetarea științifică are nevoie de sprijin constant și coerent pentru a produce inovații. Capitalul uman intelectual reprezintă o prioritate pentru dezvoltarea și promovarea calitativă a cercetării și a mediului inovației și cercetării din România. De aceea, bursa oferită de FDVDR în parteneriat SAB cu sprijină inventatorii români care promovează, în esență, prin invențiile lor, România.

M-am simțit foarte onorat să primesc acest premiu, care a fost de foarte bun augur și am găsit o motivație suplimentară acum să continui mica mea nebunie. Pentru ediția trecută am creat o bicicletă electrică din lemn cu un design unic, realizată în totalitate manual. A fost dorința mea, izvorâtă din pasiune, să fac totul cu mâinile mele, handmade, cum se spune astăzi, și care este la modă. Participarea mea la SAB, câștigarea bursei, toate au venit într-un moment ideal, propice pentru mine. Pe viitor vreau să realizez și alte invenții, cum ar fi: trotinete din lemn pentru copii, scaune din lemn pentru autoturisme, care îmi stimulează creativitatea și stârensc interesul oamenilor”, a declarat inventatorul Gigi Maier din Piatra Neamț, câștigătorul ediției a IV-a a concursului BURSA SAB ”Propulsăm viitorul”.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=104020

Publicat de la data sept. 21 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, EDUCATIE, EDUCAȚIE ȘTIINȚĂ și TEHNOLOGIE, ȘTIINȚĂ.

Zona comentariilor

Text To Speech

Meteo în țară

12 decembrie 2018, 10:53
 

SV
Rafale
1°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 1°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 0 km/h SV
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:43
Apus: 16:36
Prognoza 13 decembrie 2018
Zi
 

VSV
Înnourat
2°C
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

NNE
Noros
-6°C
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 12-12-2018 Ora : 6 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 06:30 si 08:00 In zona : Județul Argeş: Pitești, Curtea de Argeș, Mioveni, Costești, Ștefănești, Călinești, Topoloveni, Bascov, Poiana Lacului, Băiculești, Leordeni, Pietroșani, Albeștii de Argeș, Corbeni, Coșești, Bogați, Stâlpeni, Vedea, Bradu, Mușătești, Bălilești, Mălureni, Țițești, Mărăcineni, Merișani, Moșoaia, […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 12-12-2018 Ora : 5 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 05:30 si 08:00 In zona : Județul Argeş: Câmpulung, Pietroșani, Mihăești, Lerești, Schitu Golești, Corbi, Stoenești, Valea Mare Pravăț, Mușătești, Poienarii de Muscel, Godeni, Berevoești, Aninoasa, Domnești, Cetățeni, Vlădești, Bughea de Jos, Dragoslavele, Bughea de Sus, Boteni, Brăduleț, Mioarele, […]

Loto

Horoscop

 • 160.180 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team