Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Fundaţia Mişcarea Populară şi-a lansat platforma-program

Publicat: duminică, 14 aprilie 2013

Fundaţia ‘Mişcarea Populară’ a lansat duminică propunerea de platformă – program, care cuprinde 12 domenii de activitate.

„Fundaţia ‘Mişcarea Populară’ lansează în dezbatere publică, pe site-ulwww.miscareapopulara.eu, o serie de elemente de răspuns, precum şi o serie de teme de reflecţie. Procedura de trimitere a sugestiilor este disponibilă pe site-ul Fundaţiei. Aderenţii sunt invitaţi să adauge teme şi propuneri de ordin general, pentru fiecare dintre cele douăsprezece domenii de activitate, până la data de 21 aprilie 2013″, se arată în comunicatul Fundaţiei.

Platforma-program cuprinde următoarele domenii de activitate: etica şi introducerea elementelor de etică în legislaţie şi în toate politicile şi deciziile autorităţilor; familia, sănătatea, egalitatea de oportunităţi şi schimbări demografice; dezvoltarea şi modernizarea mediului rural; justiţia şi punerea cetăţeanului în primul plan, subsidiaritatea şi întărirea capacităţii cetăţeanului de a acţiona; economia, mediul de afaceri, pieţele muncii, inovare şi finanţe; administraţie publică, cheltuieli publice, protecţia socială; societatea şi cultura; agricultura, mediul, resurse naturale, amenajarea teritoriului şi energia; educaţia, cercetarea, tineretul şi sportul; coeziunea economică şi socială: adaptabilitatea României într-o lume a schimbărilor în mare viteză; libertatea în epoca internetului; politica externă, apărarea şi securitatea.

„Mişcarea Populară face un apel către elite. Ne identificăm cu aceste elite, indiferent de domeniul lor de excelenţă. Îi recunoaştem ca elite deopotrivă pe cei care au o mică afacere de succes, pe cei care activează cu succes în agricultură, în mediul industrial, corporatist, academic, administrativ sau social. Aversiunea noastră este faţă de promovarea mediocrităţii, nu faţă de oamenii simpli, pe care îi sprijinim în progresul lor. (…) Partidele au eşuat să convingă pentru că s-au raportat la doctrine, nu la realitate. Partidele la guvernare au dezvoltat tendinţe cleptocratice. Partidele actuale nu sunt structuri care adună oameni pe baza asumării în comun a unor valori, ci sunt structuri care s-au bazat pe armonizarea intereselor individuale. (…) Partidele promovează ineptocraţia în loc de meritocraţie. Atmosfera toxică din partide provine din frustrarea constantă a membrilor de rând care nu înţeleg de ce unii, fără calităţi vizibile deosebite, ajung în vârful piramidei de putere. Deficitul democratic observat în România este rezultatul deficitului democratic din partide. Partidele promovează proiecte menite a le asigura controlul resurselor financiare şi păstrarea pârghiilor puterii, nu proiecte utile pentru oameni”, se arată în programul Mişcării.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=4613

Publicat de la data apr. 14 2013. Categorii POLITIC.

Zona comentariilor

Meteo în țară

14 iulie 2020, 2:29
 

E
Parţial înnourat
15°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 16°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 0 km/h E
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:44
Apus: 20:58
Prognoza 15 iulie 2020
Zi
 

SSV
Predominant însorit
28°C
Vânt: 4 km/h SSV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 9
Noapte
 

E
Nori intermitenti
16°C
Vânt: 0 km/h E
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 9
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 13-07-2020 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 13 iulie, ora 10:00 – 13 iulie, ora 20:00; Zonele afectate : conform textului și hărții; Fenomene : intensificări ale vântului; Mesaj : ATENȚIONARE METEOROLOGICĂCOD GALBEN Interval de valabilitate: 13 iulie, ora 10:00 – 13 iulie, ora 20:00Fenomene […]

Loto

Horoscop

  • 310.279 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team