Gala Premiilor UNITER 2018, în Cetatea Alba Carolina

Gala Premiilor UNITER, ajunsă la cea de a 26-a ediţie, va avea loc luni, la Alba Iulia, în Cetatea Alba Carolina, într-un pavilion amplasat pe esplanada dintre Catedrala Arhiepiscopală şi Catedrala Romano-Catolică, special construit pentru acest eveniment.

„Cea de a 26-a ediţie a Galei Premiilor UNITER se va desfăşura într-un decor de excepţie, natural, în Cetatea Alba Carolina. (…) Este un spaţiu special amenajat, un pavilion construit în mijlocul cetăţii, în aşa fel încât de jur împrejur să avem zidurile cetăţii luminate în mod special. Acest pavilion este transparent, deci şi din afară şi dinăuntru vom vedea obiectivele de patrimoniu care vor fi luminate în mod special pe parcursul galei”, afirma, recent, pentru AGERPRES, Aura Corbeanu, vicepreşedintele executiv UNITER. „Va fi o gală specială. În an centenar, Gala UNITER face reverenţă în faţa valorilor teatrului românesc şi o reverenţă către poporul român”, a mai spus Aura Corbeanu.

Printre nominalizaţii la cea de a 27-a ediţie a Premiilor Galei UNITER se numără regizorii Radu Afrim, Victor Ioan Frunză şi Yuri Kordonski, actorii Victor Rebengiuc, Mariana Mihuţ şi Andrei Huţuleac.

În cadrul galei se oferi premii pentru cel mai bun spectacol, cea mai bună regie, cel mai bun actor şi cea mai bună actriţă în rol principal, cel mai bun actor şi cea mai bună actriţă în rol secundar, cea mai bună scenografie, cel mai bun spectacol de teatru TV, cel mai bun spectacol de teatru radiofonic, pentru critică teatrală, precum şi la categoria debut.

Juriul final al galei îi are în componenţă pe actorii Marcel Iureş şi Ana Ularu, regizorul Alexa Visarion, scenograful Dragoş Buhagiar şi criticul de teatru Marina Constantinescu.

Spectacolele care au intrat în atenţia juriului sunt cele care au avut premiera în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2017.

Gala Premiilor UNITER va începe la ora 20,00, spectacolul urmând a fi transmis în direct pe TVR1 şi Radio România Cultural, livestreaming pe www.tvr.ro şi www.uniter.ro şi preluat de pagina de Facebook a UNITER.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.