Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Galațiul în concert fotografic

Publicat: luni, 19 februarie 2018

La sfârșitul săptămânii , în Galeriile de Artă ale Uniunii Artiștilor Plastici Gălățeni a avut loc o expoziție de fotografie. In cadrul ei s-a desfășurat  primul din cele șase seminarii ce se vor petrece pe durata evenimentului . Printre expozanți, artiști din țări precum SUA, Israel, Marea Britanie, Germania, Olanda, Canada, Rusia și Franța Cu acest prilej s-au proiectat, albumul „Underground” din seria „Ritual Urban Metropolis” al medicului Cornel Gingarasu, și „Toscana” al lui Andrei Iliescu. Evenimentul a fost organizat și susținut financiar prin propriile contribuții ale câtorva dintre expozanți , respectiv artiștii fotografi Cornel Gingarasu, Sorin Frasana Andrei Iiescu și Adrian Mociulschi. Prezentarea și asigurarea armoniei secvențelor pe tot parcursul evenimentului au fost asigurate prin verva inspirată a Danielei Vlad, jurnalistă specializată pe domeniul cultural.

La evenimentul care a umplut sala au participat alături de iubitorii de artă și cultură gălățeni, două clase de fotografie, respectiv profesorii și elevii acestora . Astfel, expoziția a prilejuit o ora deschisă în cadrul căreia au luat cuvântul profesorii Simona Andrei , Cosmin Atanasiu dar și unii dintre elevi, care au fost incitați să facă observații asupra exponatelor și ideii care a dus la alcătuirea acestei expoziții.

Un plus de vibrație critică a fost asigurat prin participarea la discuții, alături de profesori și expozanți, a lui Gheorghe Miron de la Muzeul de Arte Vizuale Galați care a luat în discuție întreprinderi culturale, unele eșuate precum achiziționarea „Cumințeniei Pământului” a lui Brâncuși, despre arta căruia vorbește nu numai în termeni elogioși ci și obiectiv-critici, precum oscilațiile sau unele scăderi ale operei marelui sculptor. Pătrundem astfel mici secrete ale laboratorului de creație iar despre „Urâțenia pământului” , în viziune peiorativă a vorbitorului ni se semnalează că nu e poate cea mai nimerită sculptură pentru achiziția căreia care ar fi meritat efortul de a face o colecta publică.

Următorul seminar se va petrece miercuri în același loc , sub tutela acelorași insidioase viziuni expuse în rame , un alt „eveniment în eveniment” , înfruntarea dintre două viziuni fotografice , „muzica rock și spectatorii” și lucrările în manieră expresionistă ale portretistului britanic Brett Walker, artistul preferat al lui Corel Gingarasu.

Adrian Onicescu

Foto: Cornel Gingarasu

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=92197

Publicat de la data feb. 19 2018. Categorii Cultură.

Zona comentariilor

Meteo în țară

21 ianuarie 2020, 14:45
 

V
Predominant însorit
3°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 2°C
Presiunea: 1040 mb
Umiditate: 69%
Vânt: 11 km/h V
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 2
Răsarit: 7:45
Apus: 17:09
Prognoza 22 ianuarie 2020
Zi
 

VSV
Predominant însorit
8°C
Vânt: 11 km/h VSV
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

SV
Predominant senin
-3°C
Vânt: 4 km/h SV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 257.339 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team